با اینکه آمار دقیق و مورد توافقی درباره شمار گویشوران زبان های
مختلف جهان وجود ندارد اما برخی منابع بزرگترین زبان های جهان را با در نظر
گرفتن تعداد گویشوران آنها به عنوان زبان مادری و یا به عنوان زبان دوم
گبقه بندی کرده اند.
تاکنون دقیق ترین آمار نسبی را در این باره کتاب "حقایق جهان" از انتشارات سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده آمریکا (سیا) منتشر کرده است.
با این همه اکثر آمارها و منابع بر 10 زبان به عنوان پرگوینده ترین و شایع ترین زبان های جهان به عنوان زبان مادری به ترتیب زیر توافق نظر دارند:
عربی یکی از معدود زبان های تاریخی قدیم جهان است که در سال 1974 به عنوان یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد.
نسبت گویشوران به دیگر زبان های بزرگ جهان برای روسی 3.95%، پرتغالی 3.26%، بنگالی 3.19%، فرانسوی 3.05% و آلمانی 2.77% است.
تاکنون دقیق ترین آمار نسبی را در این باره کتاب "حقایق جهان" از انتشارات سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده آمریکا (سیا) منتشر کرده است.
با این همه اکثر آمارها و منابع بر 10 زبان به عنوان پرگوینده ترین و شایع ترین زبان های جهان به عنوان زبان مادری به ترتیب زیر توافق نظر دارند:
1-زبان انگلیسی
شمار گویشوران به این زبان بالغ بر 25% کل جمعیت جهان را تشکیل می دهند که تعداد آنان بیش از 1.8 میلیارد نفر است. انگلیسی زبان رسمی بسیاری از کشورها است و گویشوران به این زبان از نژادهای مختلفی در سراسر جهان هستند. انگلیسی علاوه بر بریتانیا و ایالات متحده در کشورهای نیوزلند، استرالیا، زیمبابوه، منطقه کارائیب، هنگ کنگ، آفریقای جنوبی و کانادا رسمیت دارد و همچنین میلیون ها فرد در سراسر جهان آن را به کار می برند.2- ماندارین (چینی)
شمار گویشوران این زبان 18.05% از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، به این ترتیب بیش از یک میلیارد نفر به وسیله این زبان ارتباط برقرار می کنند. این زبان الفبا ندارد اما حروف چینی یا واژهنگارهای نوع "هانتسو" را به کار می برد. افزون بر چین، زبان ماندارین که دارای لهجه های بسیار زیادی است در کشورهای تایوان، سنگاپور و مالزی مورد استفاده قرار می گیرد.3- زبان هندی
حدود 11.51% از جمعیت جهان که تعداد آنان بالغ بر 490 میلیون است در کشورهای هندوستان، جزایر فیجی، آفریقای جنوبی، موریس، نپال و نیز بریتانیا و آمریکا به این زبان تکلم می کنند. شایان ذکر است که هندی تنها زبان هند نیست اما بزرگترین زبان در این کشور است که دارای صدها زبان دیگر است .4- عربی
عربی چهارمین زبان بزرگ جهان است که حدود 6.8% از جمعیت جهان یعنی تقریبا 420 میلیون نفر به این زبان صحبت می کنند، این زبان در خاورمیانه و شمال آفریقا زبان نخست برای ساکنین 22 کشور عربی است، افزون بر آن در جنوب و جنوب غربی ایران، جنوب و جنوب غربی ترکیه، جمهوری چاد، اریتره و شمال نیجر گویشورانی دارد. همچنین بسیاری از مسلمانان جهان از عربی به عنوان زبان دینی استفاده می کنند.عربی یکی از معدود زبان های تاریخی قدیم جهان است که در سال 1974 به عنوان یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد.
5-اسپانیایی
نسبت گویشوران به زبان اسپانیایی بالغ بر 6.30% است که به این ترتیب حدود تقریبا 400 میلیون نفر در اسپانیا و آمریکای لاتین و بخش هایی از ایالات متحده آمریکا به زبان اسپانیایی صحبت می کنند.نسبت گویشوران به دیگر زبان های بزرگ جهان برای روسی 3.95%، پرتغالی 3.26%، بنگالی 3.19%، فرانسوی 3.05% و آلمانی 2.77% است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر