چهارشنبه، تیر ۱۶، ۱۳۹۵

#ایران#iran# بحران بی آبی شدید درمناطق مختلف لرستان واستان های زاگرس

تشنگان کشکان و بی‌اعتنایی مرکزگراهای ایران اسلامی

١۶-٠۴-١٣٩۵ 

 
 
آژانس کردپا: فرسودگی و کهنگی تکنولوژی آبرسانی در مناطق مختلف لرستان و استان‌های دیگر زاگرس، مردم این دیار را که بیش از ٥٠ درصد آب شرب ایران در خاک آن‌ها جاری‌ست، با تشنگی و قطعی ممتد آب روبرو کرده است.

بنابر اخبار رسیده به آژانس خبری کردپا دو روستای "کیان آباد" و "تیمور آباد" از توابع پل‌دختر استان لرستان بیش از ٢٠ روز است که با قطعی و کمبود شدید آب آشامیدنی روبرو می‌باشند و مردم این دو روستا با صرف هزینه‌های بالا آب آشامیدنی خود را از شهر‌های اطراف خود تهیه می‌کنند.

همچنین خبرگزاری حکومتی "مهر" طی گزارشی بر بحران شدید آبی در این مناطق متمرکز شده و به گفتگو با ساکنین این روستاها پرداختە است. بنا بر این گزارش یکی از اهالی روستا به وخامت وضع زندگی مردم اشاره کرده و می‌گوید: "اکنون بیش از ۲۰ روز است که آب آشامیدنی روستا قطع بوده و تنها گاهی اوقات حدود دو ساعت در شب آب وصل و در لوله‌ها جاری می‌شود و این میزان نیز جوابگو نیاز اهالی نیست. او می‌افزاید: اهالی روستا برای تأمین آب آشامیدنی مجبور هستند با صرف هزینه‌های بالا به شهر و یا روستاهای اطراف بروند".

قطع آب لوله کشی نه تنها تشنگی کودکان و ساکنین این مناطق را در پی داشته بلکه به شدت بهداشت و سلامت این مردمان را نیز به خطر انداخته است. زنان برا شستشوی لباس و ظروف از آب‌‌های جاری همچون رود کشکان که مملو از آلودگی صنعتی و انسانی‌ست استفاده می‌کنند. یکی از زنان ساکن این روستاها به گزارشگر مهر می‌گوید: "هر دو روز یک‌بار به‌وسیله یک دستگاه تانکر سیار آب آشامیدنی به روستا می‌آید که کفاف نمی‌کند و این عادلانه نیست که مردم برای گذراندن امورات و شستشو هرروز مجبور باشند به لب چشمه بروند". باید متذکر شد که نبود آب لوله کشی، ساکنین این مناطق را مجبور کرده است که در چشمه‌ها و آب‌های جاری در اطراف به شستشوی خود بپردازند که این امر نیز بر وخامت بهاشته منطقه افزود است.

بی‌توجهی مکرر مسئولین حکومتی به نبود آب لوله کشی در مناطق مختلف استان‌های زاگرس بر پیچدگی موضوع افزوده است. "مظفر لطفی پور" دهیار روستای تیمورآباد در مصاحبه با خبرگزاری مهر به این امر اشاره می‌کند و می‌گوید: "در این رابطه همراه با شورای اسلامی روستای کیان‌آباد مشکلات خود را با مسئولان مربوطه شهرستان پلدختر مطرح کرده‌ایم ولی متأسفانه تاکنون هیچ اقدام عملی در راستای رفع مشکل موجود صورت نگرفته است".

نبود آب شرب سالم و بهداشتی، قطعی مکرر و ممتد آب لوله کشی پیامد‌های ناگوار متعددی را برای اکثر مناطق استان‌های زاگرس علی‌الخصوص استان لرستان در پی دارد. این در حالی که براساس آمار نهاد‌های رسمی ایران بیش از ١٨ درصد آب‌های جاری کل کشور تنها در استان لرستان قرار دارد و دولت برای بهرەبرداری و استفاده مفید این منابع آبی در راستای منافع مردم استان و زگرس کمترین اقم لازم را انجام داده است.

این در حالی‌ست که طی سفر اخیر رئیس جمهور کره جنوبی به ایران، تفاهمنامه ای به منظور انتقال آب‌های زاگرس به فلات مرکزی ایران –استان‌های فارس زبان- با یک شرکت کره ای به امضا رسید. تفاهمنامەای که به موجب آن آب‌های جاری و سرچشمەهای رود کارون که در استان‌های لرستان، چهار محال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد قرا دارد با صرف هزینەهای میلیارد دلاری به استان‌های فارس زبان و فلات ایران انتقال داده می‌شود در حالی خود مردمان این مناطق در بحران شدید آبی قرار..

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر