شنبه، تیر ۱۲، ۱۳۹۵

#ایران#iran# واکنش شبکه‌های اجتماعی به بنرهای ضدآمریکایی شهرداری تهران ...کاربری می نویسد: «آیا می‌دانستید در ایران پاسخ اعتراض کارگران شلاق است؟»


 

2.7.2016

 
به گزارش دويچه وله، موضوع نصب بیلبوردهای ضدآمریکایی در معابر عمومی تازگی ندارد. 
 
شهرداری به مناسبت های مختلف از جمله برگزاری مراسم روز ۱۳ آبان مصادف با گروگان‌گیری دیپلمات‌های آمریکایی یا برای نقد سیاست‌های آمریکا هنگام مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی که به تصویب “برجام” انجامید هم بیلبوردهایی ضدآمریکایی در معابر عمومی نصب کرده بود.

در آن زمان سیاستمداران آمریکا هدف حملات بودند ولی در بیلبوردهای جدید موضوع حقوق بشر و آنچه به عنوان "شیوه زندگی آمریکایی" خوانده می‌شود مرکز توجه است. برای نمونه در یکی از بیلبوردها آمده است: «در هر ۹ ثانیه یک زن آمریکایی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد» یا «در آمریکا از هر پنج نوزاد دو نوزاد به صورت نامشروع به دنیا می‌آیند».

به گزارش "آفتاب یزد" پیش از نصب این بیلبوردها تصاویری بر در و دیوار شهر تهران نصب شده بود که در آنها آثار هنری هنرمندان به نمایش گذاشته شده بود و در آن میان نام برخی از هنرمندان آمریکایی نیز به چشم می‌خورد. "آفتاب یزد" آن رویکرد را در تناقض با اقدام تازه شهرداری برای نصب بیلبوردهای ضدآمریکایی می‌داند و از آن انتقاد می‌کند.

بعضی به طور مستقیم از قالیباف شهردار تهران انتقاد می‌کنند و بر این عقیده‌اند که این اقدام او در راستای تلاش برای جلب توجه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ صورت گرفته است. 

  

در واکنش به اقدام شهرداری تهران به‌تازگی هشتگی با عنوان "بنر پیشنهادی برای شهرداری تهران" در توییتر فعال شده و کاربران جملاتی را به شکل خبری در مورد مسائل و مشکلات روز ایران در پاسخی کنایه‌آمیز به جای آن‌چه درباره آمریکایی‌ها بر در و دیوار تهران به نمایش گذاشته شده است، به شهرداری پیشنهاد می‌دهند.

اولین توئیت‌ها متوجه خود شهرداری و شهردار تهران است. یک کاربر توئیتر نوشته است: «وقتی شهرداری تهران با عوارض ما یک روز "نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر" راه می‌اندازه باید منتظر بیلبوردهای حقوق بشر آمریکایی هم باشیم».

در عرض ۲۴ ساعت پس از انتشار نخستین توئیت در این باره دامنه انتقاد‌ها به نصب بیلبوردهای ضدآمریکایی در تهران گسترش پیدا کرد و ابعاد گوناگون اجتماعی و سیاسی و اقتصادی به خود گرفت.

کاربری می نویسد: «آیا می‌دانستید در ایران پاسخ اعتراض کارگران شلاق است؟»

دیگری می‌نویسد: «آیا می‌دانید فقط در ایران ۷۰۰ میلیارد دلار به همراه چند دکل نفتی گم می‌شود؟» کاربر دیگری با اشاره به فساد در نیروی انتظامی می‌گوید: «آیا می‌دانستید پسران و دختران ایرانی هنگام دیدن پلیس احساس ناامنی بیشتری می‌کنند تاهنگام دیدن سارقان وخلافکاران؟»

این کاربران می‌گویند مسئولان "کور خود و بینای دیگرانند». آنها انتقاد می‌کنند در کشوری که با فسادهای کلان در دستگاه‌های اداری و قضایی و غیره دست به گریبان است، انتقاد به مسائل حقوق بشری و شیوه زیست کشورهای دیگر جایی ندارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر