العربیه
صدها شهروند اهوازی در اعتراض به سیاستهای انتقال آب در ایران روز پنجشنبه 14 دسامبر 2017 در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و اعتراض خود را به طرح انتقال آب ونک-رفسنجان ابراز کردند.
به گزارش رسانههای محلی تعداد پرشماری از زنان و مردان اهوازی عصر روز پنجشنبه در مقابل استانداری خوزستان حاضر شده و به آنچه "مرگ تدریجی جلگه خوزستان" نامیدهاند، اعتراض کردند.
این تجمع در واکنش به سخنان اخیر عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور و انتشار نامه محرمانهای است که او برای انتقال آب نوشته، برگزار شد. معترضان با در دست داشتن دستنوشتهها و بنرهایی با شعارهای "با انتقال آب، خوزستان را جهنم نکنید، بالروح بالدم نفدیک یا کارون، مسئول بی کفایت نمیخواهیم، کلانتری استعفا و لا لنقل المیاه" در مقابل استانداری خوزستان زنجیره انسانی تشکیل دادند.
عیسی کلانتری در نامهای محرمانه خواستار اجرای طرح انتقال آب از سد ونک در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری به شهرستان رفسنجان در استان کرمان شده و ادعا کرده خوزستان آب مازاد دارد.
عیسی کلانتری دوشنبه 11 دسامبر به خوزستان رفت و در جلسه شورای اداری این استان به شدت مورد اعتراض نمایندگان خوزستان در مجلس ایران قرار گرفت؛ اعتراضی که به درگیری لفظی نیز منجر شد.
جواد کاظم نسب الباجی نماینده اهواز در مجلس ایران درتوضیح ماجرا با بیان اینکه هر کدام از وزرای دولت به دنبال تامین آب مورد نیاز منطقه خود هستند، گفت: «رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به جای انجام وظیفه اصلی خود، اعلام کرده که در خوزستان آب به اندازه کافی وجود دارد و میتوان نسبت به انتقال آن اقدام کرد.»
او ادامه داد: «به دلیل عملکرد بسیار ضعیف و ناشیانه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارسال نامه محرمانه به منظور انتقال آب از سرشاخههای کارون، اعتراض خود را با ترک جلسه شورای اداری استان اعلام کردیم».
وی افزود: «رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور توجهی به وضعیت ریزگردها در استان خوزستان و خشک شدن تالابها و نخلستانهای این استان ندارد.»
قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان (نیسان) و هویزه در مجلس نیز گفت: «رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یک لابی پشت پرده سیاسی و بدون مطالعه، مجوز انتقال آب خوزستان را صادر کرده و گفته که انتقال آب از نظر محیط زیست جایز است و مشکلی ندارد در حالی که تاکنون در تاریخ سازمان حفاظت محیط زیست، صدور مجوز انتقال آب نداشتهایم، چون تالابها و رودخانههای خوزستان خشک هستند.»
قاسم ساعدی در حاشیه جلسه شورای اداری خوزستان در جمع خبرنگاران با اشاره به ترک جلسه شورای اداری در حضور معاون اول رئیس جمهور از سوی نمایندگان خوزستان، اظهار کرد: «ما وظیفه شرعی و قانونی خود دانستیم تا همانطور که با رئیس جمهور در صحن مجلس برخورد کردیم، به نمایندگی از مردم، این جلسه را نیز ترک کنیم و ترک جلسه به معنی آن است که قبول نداریم آب خوزستان منتقل شود.»
نخستین حرف و حدیثها از انتقال آب سد ونک به رفسنجان، به بیش از یک دهه پیش بر میگردد، اما آن زمان با دستور رییس دولت اصلاحات، طرح متوقف شد. حال پس از گذشت بیش از یک دهه، مجوز انتقال آب از این سد به رفسنجان با دستور عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، صادر شد تا به موجب آن سالانه بیش از 200 میلیون متر مکعب آب از سرشاخههای کارون به دشتهای کشاورزی رفسنجان و باغات پسته این شهر منتقل شود.
این در حالی است که ظرفیت ذخیره و نگهداری تعداد پنج سد موجود روی این رودخانه برابر 14 میلیارد مترمکعب است. آورد آبی کارون در سالهای اخیر با کاهش شدید رو به رو بوده، به گونهای که از سالانه 27 میلیارد مترمکعب، به 9 میلیارد مترمکعب رسیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر