۲۷ می ۲۰۱۶
اخبار روز: اعتصاب های گسترده در اعتراض به اصلاح قوانین کار در فرانسه روز پنجشنبه فعالیت عادی در پالایشگاه های نفت، نیروگاه های اتمی و ترمینال های حمل و نقل را مختل کرد.
به گزارش بی بی سی پلیس ضدشورش در پاریس و سایر شهرها با معترضان درگیر شد و ۷۷ نفر را دستگیر کرد. ۱۵ مامور زخمی شدند و تعدادی اتومبیل و فروشگاه تخریب شد.
مانوئل وال نخست وزیر فرانسه پافشاری کرد که اصلاحات لغو نخواهد شد اما اشاره کرد که شاید "تغییراتی" در آنها اعمال شود.
فرانسه ماه آینده میزبان مسابقات جام ملت های اروپا - یورو ۲۰۱۶ - خواهد بود.
هفت اتحادیه کارگری تحت هدایت سیجیتی که مخالف اصلاحات هستند اعتصاب ها را سازماندهی می کنند اما اتحادیه میانهروتر سیافدیتی از اصلاحات قوانین کار حمایت می کند.
در پاریس پلیس برای کنترل تظاهرکنندگانی که از میدان باستیل راهپیمایی کرده بودند از گاز اشک آور استفاده کرد. در لیون و بوردو هم درگیری های مشابهی روی داد.
از میان ۷۷ مورد دستگیری ۳۶ مورد مربوط به پاریس بود.
مقام ها می گویند که ۱۵۳ هزار نفر در سراسر فرانسه تظاهرات کردند اما اتحادیه های کارگری این رقم را تقریبا دو برابر آن می دانند.
در نتیجه اعتصاب، پروازها از پاریس، نانتس و تولوز تحت تاثیر قرار گرفت و اعتصاب رانندگان قطار باعث اختلال بیشتر در خدمات خطوط آهن شد.
سازمان نظارت بر شبکه نیروگاه های ملی فرانسه گفت که اعتصاب در نیروگاه های اتمی برق تاثیری فوری بر عرضه برق نداشته اما اخطار داد که "اگر بدتر شود بر مدیریت شبکه اثر خواهد گذاشت."
همچنین پس از چند روز انسداد پالایشگاه ها توسط فعالان کارگری یک سوم پمپ بنزین ها سوخت ندارند یا ذخیره آنها بیش از حد کم است.
روز پنجشنبه پنج عدد از هشت پالایشگاه کشور از کار بازایستاد یا حداقل تولید را داشت.
'خیلی هم بد نیست'
آقای وال اشاره کرد که اصلاحات وارده اخیر در قوانین کار "هنوز ممکن است تغییر کند، و بهتر شود."
اما او توصیه میشل ساپین وزیر دارایی برای بازنویسی بند دوم آن لایحه را رد کرد.
بند دو آن قانون به شرکت ها اجازه می دهد در صورت احساس نیاز از تعهدات ملی حفاظت از نیروی کار شانه خالی کنند.
در عین حال ولفگانگ شوبل وزیر دارایی آلمان با حمایت از این اصلاحات گفت: "فرانسه می تواند با این اختلاف ها زندگی کند. نارضایتی رای دهندگان از حاکمان اصولا خیلی بد نیست."
لوسی ویلیامسون خبرنگار بی بی سی در پاریس می گوید که اوجگیری اعتصاب ها باعث نگرانی در مورد برگزاری مسابقات جام ملت های اروپا شده که قرار است دو هفته دیگر در فرانسه شروع شود.
کابینه فرانسه روز ۱۱ مه با استفاده از اختیارات ویژه تغییراتی را بدون تایید پارلمان اعمال کرد.
آن تغییرات استخدام و اخراج کارمندان را برای صاحبان کسبوکارها آسانتر می کند اما مخالفان نگرانند به شرکتها اجازه دهد حقوق کارمندان در زمینه دستمزد، ساعات کار اضافه و ساعات استراحت را زیر پا بگذارند.
اتحادیه کارگری سیجیتی خواستار تظاهرات و اعتصاب های دیگری در روز ۱۴ ژوئن - چهار روز پس از شروع یورو ۲۰۱۶ - شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر