سه‌شنبه، شهریور ۰۵، ۱۳۹۲


اعتصاب 500 تن از كارگران فاز 15 و 16 پارس جنوبي
* اجبار کارگران پتروشیمی مناطق آزاد به ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار روزانه


اعتصاب 500 تن از كارگران فاز 15 و 16 پارس جنوبي



 کانون مدافعان حقوق کارگر  : دو شنبه 4 مرداد ماه، چهارمين روز اعتصاب كارگران شركت پايندان، پيمانكار فاز 15 و 16 پارس جنوبي است. 500 كارگر شاغل در اين شركت 4 الي 5 ماه است كه حقوق دريافت نكرده اند.
 اين كارگران به رغم خوابگاه متروك و غذاي بي‌كيفيت، كه به اندازه‌ي كافي توهين‌آميز است، در اين شركتِ پيمانكاري كار مي‌كنند و تنها به دريافت حقوق ماهانه دلخوش و راضي خواهند بود.
با اين حال گروهي از كارگران 5 ماه و گروهي 4 ماه است كه حقوق دريافت نكرده‌اند. مديران پروژه گفته اند: "پول نداريم هر كه نمي خواهد برود. كسي شما رو مجبور به موندن نكرده و..."
(لازم به يادآوري است كه پارس جنوبي از جمله مناطق ويژه اقتصادي است و مناطق ويژه از شمول قانون كار خارج اند. در اين مناطق كارفرما به هر طريق عمل كند، غيرقانوني محسوب نمي‌شود و همين باعث سوء استفاده‌ي كارفرمايان شده است به طوري كه حتي حداقل استانداردهاي مناسبات سرمايه داري را هم رعايت نمي‌شود.)
اجبار کارگران پتروشیمی مناطق آزاد به ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار روزانه
ایلنا : یک فعال صنفی کارگری در مناطق ویژه اقتصادی از نقض قوانین در مورد ساعات کار کارگرانی که در پروژه‌های نفت و پتروشیمی این مناطق فعالیت دارند، خبر داد.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هیچ محدودیتی برای ساعات کار کارگران شاغل در پروژه‌های عمرانی و نفت و پتروشیمی وجود ندارد.
وی بابیان اینکه این کارگران بدون برخورداری از حق مرخصی قانونی و تعطیلات رسمی، روزانه ۱۲ تا ۱۶ ساعات کار می‌کنند، گفت: در عمل ابن کارفرما و پیمنکار است که تعیین می‌کند کارگران تا چه زمانی باید کار کنند.
این فعال صنفی کارگری یادآور شد: اجبار کارگران به انجام کار اضافی در تمامی روزهای تعطیل و غیر تعطیل در حالی است که به موجب قانون کار کارفرما باید در جریان تنظیم فعالیت کارگاه حق مرخصی و تعطیلی کارگران خود را به رسمیت بشناسد.
وی گفت: اینکه به دلیل ماهیت کار در پروژ‌ه‌های عمرانی نفت و پتروشیمی نمی‌توان فعالیت کارگاه را مطابق عرف جاری در بازار کار تعطیل کرد قابل قبول است و به همین دلیل در قانون کار برای چنین مواردی راهکار‌های مناسبی تعیین شده‌است.
وی افزود: بر این اساس فعالیت کارگران در چنین کارگاه‌هایی باید چرخشی باشد و هر کارگر پس از یک یا دو هفته کار مستمر بتواند برای بازیابی بخشی از انرژی از دست رفته، به مدت یک یا دو هفته استراحت کند.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر