چهارشنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۳

اعتراض سازمان "گزارشگران بدون مرز" به دستگیری خبرنگاران ایرانی

Reporter ohne Grenzen Protest vor der russischen Botschaft in Berlin 04.02.2014

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای تهدید و بازداشت روزنامه‌نگاران ایرانی را که به مساله اسیدپاشی پرداخته بودند محکوم کرد. جمعی از فعالان مدنی هم در بیاینه‌ای از عملکرد حکومت در برخورد با واقعه اسیدپاشی انتقاد کردند.
به‌گزارش سازمان گزارش‌گران بدون مرز، تعدادی از روزنامه‌نگاران به ویژه در دو شهر تهران و اصفهان از سوی نهادهای امنیتی با احضار و یا با تماس تلفنی تهدید شده‌اند تا پرونده اسید پاشی را پیگیری نکنند و در این باره ننویسند.

رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستان گزارش‌گران بدون مرز، حمله‌های نظام‌مند مسئولان جمهوری اسلامی علیه رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حرفه‌ای یا شهروندخبرنگاران را نشانگر عدم تعهد مسئولان این نظام در برابر الزامات بین‌المللی کشور در عرصه حقوق بشر دانست.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران چندی پیش گفته بود، به برخی رسانه‌ها درباره ماجرای اسید‌پاشی‌های اصفهان تذکر داده شده و برخی هم احضار شده‌اند که در صورت لزوم با آن‌ها نیز برخورد خواهد شد.

۴۸ روزنامه‌نگار ایرانی در زندان

معینی با بیان اینکه بیلان چهار سال گذشته ایران در عرصه آزادی اطلاع رسانی فاجعه‌بار است، گفت: «در آستانه بررسی دوره‌ای وضع حقوق بشر جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل (یو پی ار) که ٣١ اکتبر در ژنو برگزار می‌شود، گزارش‌گران بدون مرز خواهان توجه شورای حقوق بشر به وضعیت نگران کننده فعالان رسانه‌ای در ایران است.»

براساس گزارش سالانه گزارش‌گران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران با ٤٨ روزنامه‌نگار زندانی یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاع‌رسانی است. در این گزارش جمهوری اسلامی در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١٤، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار داشته و یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران شناخته شده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز معتقد است، اسیدپاشی در اصفهان موجی از انزجار و اعتراض مردم را برانگیخته، اما واکنش مسئولان جمهوری اسلامی در برابر این رویداد، حمله به رسانه‌ها و تهدید و بازداشت روزنامه‌نگاران است.

به گزارش این سازمان، برخی رسانه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چون تسنیم و فارس، حمله‌های خود را متوجه برخی رسانه‌ها کردند که به گفته آن‌ها "ماجرای اسیدپاشی را با آمران به معروف و مبارزه با بدحجابی ربط داده بودند".

حمله مقام‌های ایرانی به روزنامه‌ها

ابراهیم رئیسی، دادستان جمهوری اسلامی پس از این وافعه گفته بود: «اسیدپاشی هیچ ارتباطی به امر به معروف و نهی از منکر ندارد (...) تشویش اذهان عمومی توسط برخی رسانه‌ها در جریان اسیدپاشی‌های اخیر اتهامی است که نمی‌توان در خصوص آن اغماض کرد.»
 29.10.2014

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر