جمعه، خرداد ۱۷، ۱۳۹۲

رژیم ایران در حال ساختن انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن است که یک دوران بسیار مهم آینده رژیم را شکل خواهد دارد. رییس جمهوری آینده بر یک دورانی حکومت خواهد کرد که اختلاف بر سر برنامه هسته ای رژیم ایران به جلو خواهد آید. ارزیابی ها پیشنهاد میکند که رژیم به سمت دست یابی یک سلاح هسته ای پیش میرود و این به راحتی میتواند در آینده نزدیک به دست آید. این همچنین ممکن است دورانی باشد که در آن رژیم متحد کلیدی خود بشار اسد در سوریه را از دست بدهد. به این تصویر همیشه در تغییر عراق و افغانستان را اضافه کنید و جای تعجب ندارد که ولی فقیه رژیم ایران در این انتخابات چنگالهای خود را بیرون کشیده است.
با نگاهی به پوشش خبری انتخابات شما فکر خواهید کرد که چیز زیادی تغییر نکرده است. این به سادگی فقط یک انتخابات دیگر ایران است که در آن تعداد زیادی از کاندیداها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند، پس چیز جدیدی در آنجا نیست. نگاهی نزدیکتر به کاندیداهای رد صلاحیت شده بیندازید و این با صدای بلند از جنگ قدرت افزایش یابنده صحبت میکند. علی اکبر رفسنجانی یکی از پدران بنیانگذار در رژیم ایران است. به حاشیه راندن چنین شخصی نشان از این دارد که ولی فقیه علی خامنه ای این بار هیچ خطری را نمیپذیرد.

مردم ایران از تقسیم بندیها در سال ۲۰۰۹ استفاده کردند تا با درخواست های خود برای تغییر رژیم به پیش روند. راه پیمایی های انتخاباتی تبدیل به اعتراضات گسترده شد که نهایتا توسط هسته نظامی خامنه وحشیانه سرکوب شد. خامنه ای به آسانی و در چهار سال آینده فراموش نمیکند که روند محروم کردن کاندیداها از یک هسته و پایه جدید در رژیم ایران صحبت میکند.

بسیار متحیر خواهند ماند که آیا خامنه این در به حاشیه راندن یکی از ارکان این رژیم با چنین ضربه شدید و غیر محترمانه ای اشتباه محاسبه کرده است. واقعیت این است که او هیچ انتخاب دیگری نداشت. پیغامی که از این عمل فرستاده میشود این است که هر کسی که بر سر راه او بایستد به حاشیه رانده خواهد شد  که به جمعیت بیشتری برای هرگونه تلاش نارضایتی عمومی نوعی ترس ارسال میکند.

آنچه که بسیاری را در ایران شوکه میکند این است که چطور با رفسنجانی توسط همان رژیمی که او به بنیانگذاری و ایجاد آن کمک کرده رفتار شده است. رفسنجانی نقش تعیین کننده ای در سوق دادن خامنه ای به مقام ولی فقیه داشت. به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت، رفسنجانی شخصا توسط خامنه ای انتصاب شده است و به عنوان یک عضو شورای خبرگان او یک رای در تعیین صلاحیت ولی فقیه در چار چوب رژیم آخوندی دارد.
ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا تاثیر کامل اعمال خامنه ای خود را نشان دهد اما عواقب آن از هم اکنون قابل پیش بینی است. یک تاثیر کاملا روشن از این تصفیه این است که رژیم در حال فرسایش پایه قدرت خود است که آنرا ضعیف تر و آسیب پذیرتر میسازد.

رد [صلاحیت] هاشمی رفسنجانی به طور غیر قابل جبرانی اختلافات جناحی و شکافها و اختلافات در رتبه های درونی رژیم گسترش میدهد که میتواند عواقب غیر قابل کنترل برای کل رژیم در بر داشته باشد. به طور خلاصه، رژیم ممکن است از درون منفجر شود.

شکافها در رژیم اکنون گسترده تر و عمیقتر از هر زمانی به نظر میرسند. این امر با این واقعیت که رژیم ایران با تورم بزرگ و فقدان حقوق بشر و افزایش خشم [مردم] همراه است. انباشته شدن [نارضایتی ها] در این انتخابات عظیم است و جنبش اپوزیسیون بیشتر از هر کسی این را میداند.

بدون شک غرب از انشعاباتی که این انتخابات به دنبال خواهد داشت وحشت دارد. هرچند، ما نباید توسط آنچه که اساسا یک چهره دیگر از همین رژیم است هدایت شویم. راه حل وجود دارد که در آن نیازی به مداخله نظامی نیست. راه حل در خارج از رژیم در اپوزیسیون مشروع و دمکراتیک، شورای ملی مقاومت ایران به رهبری خانم مریم رجوی، و سازمان مجاهدین خلق ایران وجود دارد.
غرب همیشه به دنبال اصلاح طلبان برای هدایت و دور کردن رژیم از تقابل بوده است. هرچند، هیچ اصلاح طلبی در این رژیم وجود ندارد و هرگز وجود نداشته است، اما حتی اگر وجود میداشت تصفیه های خامنه ای آنها را یکبار دیگر و برای همیشه به حاشیه میراند. هر کسی که به دنبال تغییر دمکراتیک در ایران است باید به خانم رجوی و جنبش اپوزسیون او نگاه کند. تغییر رژیم توسط مردم ایران تنها راه حل این بحران است.
لرد آلتون از لیورپول، یک عضو مجلس اعیان انگلستان و عضو کمیته پارلمانی بریتانیا برای ایران آزاد است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر