Keniaیورش مسلحانه به یک معدن در نزدیکی مرز کنیا و سومالی، جان ۳۷ کارگر را گرفت. ظن اصلی در یافتن عاملان این تهاجم، متوجه شبه‌نظامیان گروه اسلامگرای «الشباب» می‌شود.

در پی حمله مردان مسلح به معدنی در منطقه «ماندرا» در شمال شرقی کنیا، حداقل ۳۷ کارگر کشته شدند. خبرگزاری آلمان به نقل از محافل صلیب سرخ و فرستنده تلویزیونی «سیتی‌زن» می‌نویسد که مهاجمان به چادرهایی حمله کرده‌اند که معدنچیان در آن خوابیده بودند. این معدن با شهر ماندرا ۱۵ کیلومتر فاصله دارد.

کمی پیش‌ از حمله به معدنچیان، به باری در منطقه «واجیر» در شمال شرقی کنیا حمله شده بود. به گفته مقامات و پزشکان محلی، مهاجمان با پرتاب کوکتل مولوتف و مواد محترقه، بار را آتش زده‌اند. این تهاجم، یک کشته و ۱۲ زخمی به جای گذاشت. سکنه شهر «واجیر» عمدتاً مسلمان هستند، اما محله‌ای که بار در آن قرار داشته، محله رفت و آمد مسیحیان و خارجی‌هاست.
هنوز کسی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما احتمال می‌رود گروه اسلامگرای «الشباب»، عامل این سوءقصد بوده باشد. الشباب در گذشته نیز حملاتی به این منطقه کرده است.

فراخوان سندیکاها

سندیکاهای کنیا با توجه به موج جدید خشونت در هفته جاری علیه کارگران این کشور، از اعضای خود خواسته‌اند که منطقه را ترک کنند. شش سندیکا از جمله سندیکای پزشکان، معلمان و کارگران خدمات عمومی در فراخوان خود، دولت کنیا را متهم کرده‌اند به این که به اندازه کافی از جان شهروندان محافظت نمی‌کند.
این فراخوان به حمله مرگباری باز می‌گردد که در ۲۲ نوامبر به یک اتوبوس صورت گرفت. یورش مسلحانه به یک اتوبوس حامل مسافران غیرمسلمان‌، ۲۸ نفر را به کشتن داد. در میان قربانیان این حمله، ۲۴ آموزگار و سه پزشک وجود داشتند. این حمله از سومالی سازماندهی شده بود و ارتش کنیا در عملیات تعقیب و گریز اسلامگرایان، ۱۰۰ شبه‌نظامی را در مرز سومالی کشت و ۴ پایگاه آنها را منهدم کرد.
کنیا به تازگی کانون حملات اسلامگرایان در شرق آفریقا شده است. در سپتامبر سال ۲۰۱۳ هم سوءقصدی مهیب در مرکز خرید «وست گیت» در نایروبی جان دست کم ۶۷ نفر را گرفت. در میانه ماه ژوئن هم حمله دیگری به دو منطقه ساحلی کنیا ۶۰ نفر را به کشتن داد.
الشباب حملات خود را به عنوان تلافی و انتقام مشارکت ارتش کنیا در ماموریت‌های بین‌المللی سومالی انجام می‌دهد. پس از سقوط «زیاد باره»، دیکتاتور سومالیایی در سال ۱۹۹۱ و بروز جنگ داخلی در سومالی، الشباب بخش‌هایی از مرکز و جنوب این کشور را در کنترل خود دارد.
رادیو زمانه