جمعه، مرداد ۲۰، ۱۳۹۶

#ایران# با کشف ده‌ها میلیون تخم‌ مرغ آلوده در اروپا، میلیون‌ها مرغ در بلژیک و هلند در خطر نابودی قرار گرفتند

media

KRISTOF VAN ACCOM / Belga / AFP

 
در پی شناسایی آثار "فیپرونیل" در نمونه‌برداری که از تخم‌ مرغ‌ها در اروپا انجام گرفت، میلیون‌ها تخم مرغ از مغازه ها در بلژیک، هلند و آلمان، بیرون کشیده شده‌اند.
تخم مرغ‌های آلوده به «فیپرونیل» که پیش از این در ٦ ‌کشور اروپائی توزیع شده بود، در ماه ژوئیه توسط یک تولیدکنندۀ هلندی به فرانسه نیز صادر شده است. 

 با این حال، به گفتۀ وزارت کشاورزی فرانسه، نهادهای مسئول اروپا، تنها در ٦ اوت مقامات فرانسوی را از ارسال محصولات آلوده به خاک این کشور آگاه کرده‌اند. «فیپرونیل» یک مادۀ شیمیائی حشره کش است که بصورت «غیرقانونی» برای از بین بردن شپش قرمز در مجتمع‌های پرورش پرندگان در بلژیک و هلند مورد استفاده قرار گرفته است.
واردات تخم مرغ های آلوده به فرانسه، برپایۀ اطلاعات ارائه شده از سوی نهادهای اروپا، بین روزهای ١١ تا ٢٦ ژوئیه صورت گرفته و تحقیقات برای «ردیابی» محصولات وارد شده به منظور کشف چگونگی توزیع و بویژه مصرف احتمالی آنها، تنها از شب شنبه ششم اوت، یعنی هنگامی که نخستین اطلاعات در این زمینه به مقامات فرانسوی داده شد، آغاز گردیده است.

بر اساس اطلاعیۀ وزارت کشاورزی، تخم مرغ‌های آلوده به ٥ مجتمع تولید کنندۀ محصولات غذائی در فرانسه تحویل شده و هنوز معلوم نیست که محصولات ساخته شده با استفاده از تخم مرغ‌های آلوده به بازار عرضه شده باشد. بر‌همین اساس حداقل ٢٠٠ تُن از محصولات تولیدی این واحدها در خطر آلوده بودن قرار دارد. این مواد در تهیۀ غذاهای آماده، کنسروها و شیرینی‌جات مورد استفاده قرار می‌گیرد. وزارت کشاورزی از کلیۀ واحدهای ثانوی خریدار محصولات ٥ مجتمع مزبور و نیز تولید کنندگان مشابه خواسته است، پیش از مصرف با انجام آزمایشات لازم از عدم آلودگی موادِ مصرفی اطمینان یابند. در همین حال آزمایشات برای بررسی میزان خطر این محصولات برای انسان در صورت مصرف توسط «آژانس ملی امنیت بهداشتی و غذائی» فرانسه در حال انجام است.
استفاده از «فیپرونیل» به عنوان حشره‌ کش برای آفت زدائی از پرندگان و حیواناتی که گوشت آنان به مصرف انسان می رسد، در اتحادیۀ اروپا ممنوع است. با این حال دو شرکت آفت زدائی بلژیکی و هلندی از این مادۀ شیمیائی در مجتمع‌های پرورش مرغ در هلند و بلژیک استفاده کرده‌اند. یک مجتمع پرورش پرندگان در «پا دُ کاله» در شمال فرانسه که از مصرف این مادۀ شیمیائی توسط یک شرکت بلژیکی در مزارع پرورش مرغ خود مطلع شده بود، تحت قرنطینۀ بهداشتی قرار گرفت.

در بلژیک و هلند، تحقیقات قضائی جزائی در بارۀ استفاده غیرقانونی از «فیپرونیل» علیۀ شرکت‌های آفت‌زدائی که از این مادۀ شیمیائی استفاده می‌کنند آغاز شده است.

 انجمن مردم نهاد «فودواچ»، بر اساس اطلاعات بدست آورده، اعلام می کند که خرید «فیپرونیل» برای آفت زدائی در مجتمع‌های پرورش مرغ‌های تخمگذار به سال گذشته باز می گردد. مقامات هلندی صبح چهارشنبه تائید کردند که نخستین اطلاعات در بارۀ استفاده از این ماده به نوامبر سال گذشته بازمی‌گردد.

چنین به نظر می‌رسد که از آن هنگام تا کنون ١٠ میلیون تخم مرغ از هلند به فرانسه وارد شده است. وزارت کشاورزی فرانسه اطمینان می‌دهد که دراین مدت بیش از ٦٠٠٠٠ کنترل و ارزیابی بهداشتی توسط واحدهای مختلف در سراسر زنجیرۀ تولید تا مصرف مواد خوراکی صورت گرفته و هرگز اثرات «فیپرونیل» در آنها کشف نشده است.
تخم مرغ‌های آلوده به «فیپرونیل» پیش از فرانسه در حداقل ٦ کشور دیگر اروپائی، بلژیک و هلند و نیز آلمان، انگلستان، سوئد و سوئیس توزیع شده است.
استفاده از «فیپرونیل» در بسیاری از مجتمع‌های پرورش پرندگان می تواند به آلودگی قطعی میلیون‌ها مرغ تخمگذار منجر شده باشد.

در هلند تا کنون حداقل ٣٠٠ هزار مرغ که محصولات آنها آلوده و غیر قابل مصرف تلقی می شد در دو هفتۀ گذشته کشته و نابود شدند. این سرنوشت اینک ممکن است در انتظار میلیون ها مرغ تخمگذار دیگر در اروپا باشد. تنها در هلند ١٨٠ مجتمع پرورش مرغ با «فیپرونیل» آفت زدائی شده است.

 در آلمان، سوئد و سوئیس میلیون‌ها تخم مرغ وارداتی از هلند هفتۀ گذشته ضبط و نابود شد.

با این حال، هنوز در بارۀ اینکه مقدار ناچیزِ «فیپرونیل» در محصولات خوراکی برای انسان خطری در بر داشته باشد، اتفاق نظر وجود ندارد.

وزارت کشاورزی فرانسه، بر اساس اطلاعات کسب شده از مقامات بهداشتی، در اطلاعیۀ خود اعلام می‌کند که «وجودِ رده‌های فیپرونیل در محصولات، بخودی خود خطرناک نیست» و تنها میزان فراوان این ماده می تواند در بر دارندۀ خطر شود.

 در بلژیک «آژانس فدرال برای امنیّت زنجیرۀ غذائی» نیز تاکید می کند که میزان فیپرونیل موجود در تخم مرغ‌های تولید شده در این کشور خطری برای سلامت عمومی ندارد. «آژانسِ امنیت بهداشتی» هلند بالعکس معتقد است که مصرف این محصولات سلامتی انسان را تهدید می‌کند. سازمان جهانی بهداشت مسمومیت «فیپرونیل» را برای انسان «اندک» ارزیابی کرده است.

کشور کوچک هلند دارای ٥٠ میلیون مرغ تخمگذار است و نخستین صادرکنندۀ محصولات کشاورزی و دامی در اروپا و دومین آنها، پس از آمریکا، در جهان محسوب می شود. این کشوردر سال ٢٠١٦ بیش از ٨٥ میلیارد یورو محصولات کشاورزی و دامی به خارج صادر کرد. فرانسه بزرگترین کشور تولید کنندۀ محصولات کشاورزی و دامی در اروپاست و در سال ٢٠١٥ با تولید ١٤٬٧ میلیارد تخم مرغ، نخستین تولید کنندۀ اروپائی در این زمینه بود.


رادیوفرانسه فارسی 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر