«کارلا دل پونته» یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص سوریه
در سازمان ملل متحد اعلام کرد به دلیل عدم حمایت سیاسی از سوی شورای امنیت
این سازمان، از سمت خود کناره گیری می کند. دل پونته ۷۰ ساله که پیشتر
مسئول تحقیق در مورد جنایات جنگی یوگسلاوی سابق و رواندا نیز بوده مدعی شده
عدالتی در مورد سوریه وجود ندارد و من بدون حمایت سیاسی شورای امنیت
سازمان ملل هیچ قدرتی ندارم. کارلا دل پونته، با انتقاد از عدم اراده سیاسی
شورای امنیت در کشف حقیقت و اجرای عدالت در سوریه، استعفا کرد. او گفته
است که در سوریه همه طرفها به شر بدل شدهاند.
کارلا دل پونته یکی از ۳ عضو کمیسیون تحقیق سازمان ملل درباره سوریه از
قصد خود برای کنارهگیری از این سمت خبر داد. او در مصاحبه با روزنامه
بلیک، چاپ سوئیس، انگیزه اصلی از چنین تصمیمی را عدم حمایت سیاسی شورای
امنیت از تلاش وی و همکارانش عنوان کرد، مسئلهای که عملا نتیجهبخشی کار
کمیسیون را غیرممکن میکند.به گفته خانم دل پونته، مادام که شورای امنیت به ایجاد یک دادگاه ویژه برای بررسی جنایات در سوریه دست نزند، تهیه گزارش از سوی کمیسیون هم بیثمر است. او شورای امنیت را متهم کرد که به دنبال عدالت نیست.
سربازرس سابق سازمان ملل در جرائم جنگی در رواندا و یوگسلاوی، در ادامه اظهارات خود به روزنامه سوئیسی گفته است: «در اوایل جنگ سوریه فقط خیر و شر وجود داشت. دولت نماینده شر بود و مخالفان نماینده خیر. اما در این میان همه در سوریه به شر بدل شدهاند. دولت بشار اسد به جنایتهای دهشتناک علیه بشریت دست میزند و به استفاده از گاز شیمیایی مبادرت میورزد و مخالفان هم تنها از افراطیون تشکیل شدهاند.»
کمیسیون اعلام کرده است که کار خود را برای احقاق عدالت در باره تعداد
بیشماری که در سوریه قربانی جنایات بینالمللی و شدیدترین نقض حقوق بشر
شدهاند ادامه خواهد داد
۶ سال فعالیت کمثمر کمیسیوندل پونته ۷۰ ساله که در فاصله سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ دادستان دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه بوده است مسئولیت بررسی پرونده جنایات جنگی در یوگسلاوی سابق و در رواندا را در کارنامه خود دارد. او به روزنامه بلیک گفته است که جنایات رویداده در سوریه را از جنایات در جریان جنگ یوگسلاوی در اوائل دهه ۱۹۹۰ و در رواندا در سال ۱۹۹۴ دهشتناکتر میداند.
کمیسیون تحقیق سازمان ملل در باره سوریه در سال ۲۰۱۱ و چند ماهی پس از شروع بحران داخلی در سوریه ایجاد شد. دل پونته در سپتامبر ۲۰۱۲ به عضویت این کمیسیون درآمد. اعضای این کمیسیون تا کنون اجازه ورود به سوریه را نداشتهاند.
کمیسیون ضمن قدردانی از تلاشهای دل پونته اعلام کرده است که کار خود را برای احقاق عدالت در باره تعداد بیشماری که در سوریه قربانی جنایات بینالمللی و شدیدترین نقض حقوق بشر شدهاند ادامه خواهد داد.
در میان ۳۳۰ هزار قربانی جنگ داخلی سوریه بیش از یک سوم افراد غیرنظامی بودهاند. میلیونها نفر از جمعیت این کشور نیز در درون و بیرون سوریه آواره شدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر