سه‌شنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۴

#ایران#iran# پارادوكس اوباما در خاور ميانه

iran spring 2 a03f3

اكثر دانشجويان فيزيك ۱۰۱ در معرض آزمايش ذهني شناخته شده اي به نام "گربه شرودينيگر" قرار گرفته اند. در اين آزمايش، فيزيكدان شهير دانماركي اروين شرودينيگر ويژگي هاي نامعقول يك تئوري كوانتومي كه اجازه ميدهد يك گربه فرضي همزمان هم زنده و هم مرده باشد را به تصوير ميكشد. با اين حال، اين غير ممكن است، يك پارادوكس. متاسفانه، گربه زنده يا مرده شرودينيگر شايد بهترين تصوير از سياست متضاد غرب در قبال خاور ميانه و به طور خاص ايران باشد.
در سوريه، دولت اوباما همزمان مخالف و حامي بشار اسد است. در حالي كه براي بركناري اسد فراخوان ميدهد، ميلياردها دلار از معامله هسته اي با ايران كه توسط آمريكا ميانجيگري شده كمك ميكند تا شانس بقاي اين ديكتاتور تقويت شود. در واقع، بدون حمايتهاي پايدار تهران دولت سوريه تا آنجا كه ما ميدانيم احتمالا مدتها پيش فرو ميپاشيد و يك زمين حاصلخيز براي پرورش داعش انكار ميشد. در حالي كه قيمت نفت جهان كاهش يافته است اين به احتمال زياد انجام ميگرفت و اين امر به طور اقتصادي ريختن پول نقد به سوريه براي كمك به اسد را تقريبا غير ممكن ميساخت اما هجوم جديد پول نقد از معامله هسته اي توانايي رژيم ايران براي ادامه و در واقع افزايش حمايتهاي مادي و آموزشي براي اسد را دوباره زنده كرد.
در همين حال در عراق، دولت [اوباما] اصرار دارد كه از پايان دادن به خشونتهاي فرقه اي شرورانه كه جان هزاران آمريكايي و تريليون ها دلار را گرفته است حمايت ميكند در حالي كه از فرستادن جنگجويان نيروي قدس سپاه پاسداران، پول، آموزش و ساختار فرماندهي توسط رژيم ايران به عراق براي به اصطلاح جنگ با داعش به طور تلويحي حمايت و تاييد ميكند. اما اين به آتش سوخت اضافه ميكند در حالي كه داعش از خشونت فرقه اي در عراق كه بعد از اشغال عراق به رهبري آمريكا و متعاقباً عقب نشيني از آن فعالانه توسط تهران دامن زده شده است رشد و تغذيه ميكند. از آنجا كه سني هاي عراق از رژيم ايران بسيار بيشتر از داعش تنفر دارند، دخالت رژيم ايران در عراق استخدام افراد توسط داعش را افزايش ميدهد.
در واقع، تناقضات ذاتي سياست فعلي آمريكا در منطقه هيچ كجا بارزتر از سياست واشينگتن در قبال رژيم ايران نيست. واشينگتن به نظر ميرسد كه همزمان عليه نقض حقوق بشر در ايران است و تمايل به تحمل هر آنچه كه رژيم انجام دهد دارد. در ژوئيه، دولت نقض حقوق بشر توسط رژيم ايران را محكوم كرد و قدري پول را از طريق وزارت خارجه در دسترس برنامه دمكراسي خواهي و حقوق بشر در ايران قرار داد، اما به آنطرف چرخيد و اجازه داد ميلياردها دلار از پول منجمد شده در خزانه رژيمي كه بنا به گفته گروههاي حقوق بشري مانند عفو بين الملل، با سرعتي سرسام آور در حال قتل عام و زنداني كردن مردم خود است واريز شود.
وزارت خارجه آمريكا رژيم ايران را به عنوان كشور شماره يك حامي تروريسم نامگذاري كرد. اين رژيم حامي اصلي حزب الله، حماس و ديكتاتوري سوريه است. با اين حال، همان وزارت خارجه از طريق ديپلماسي رژيم تهران را در برابر چشم جهان مشروع كرد.
....آخوندهاي تهران به شليك موشك به داخل عراق و هدف قراردادن مخالفان ايراني كه در كمپ ليبرتي مستقر هستند ادامه ميدهند و آخرين آن حملات ماه گذشته صورت گرفت كه در آن ۲۴ نفر از ساكنان جان خود را از دست دادند. وزارت خارجه زماني كه اين حملات انجام گرفت محكوميتهاي عمومي انتشار داد اما تاكنون در عمل به تعهدات مكرر كتبي خود براي سلامتي و امنيت ساكنان كمپ شكست خورده است.
معامله هسته اي كه اكنون انجام شده كار بسيار كمي براي تغيير رفتار طولاني مدت رژيم ايران انجام خواهد داد. اين امر چنگال هاي [ناخن هاي] اين رژيم را تا امروز آمريكا را شيطان بزرگ ميداند نخواهد كشيد. روز بعد از معامله هسته اي، ولي فقيه رژيم ايران خامنه اي گفت كه تهران به حمايت از دوستان خود در منطقه ادامه خواهد داد واضافه كرد كه سياست خاورميانه تهران كاملا در تضاد بااهداف آمريكا است. اكنون چهارماه است كه ازمعامله هسته اي بين واشينگتن و تهران ميگذرد و طي اين مدت رژيم سركوب داخلي راافزايش داده است وهمزمان درگيري خود درجنگ عليه مردم سوريه راعميق­تر كرده است. يك­ماه پس ازحمله هوايي روسيه، رسانه هاي رژيم تهران گزارش كرده­اند كه ۵۰ نفر ازپرسنل سپاه پاسداران كه نيمي ازآنها افسران ارشد بودند در سوريه كشته شدند.
براي اكثر ناظران مستقل سياست آمريكا در قبال ايران و منطقه سر در گم به نظر ميرسد انگاركه آمريكا يا هيچ سياست واقعي ندارد يا به دنبال اهداف متفاوت و ناسازگار در منطقه اي كه از آنچه كه آن [آمريكا] ميداند بغرنج تر [پيچيده تر] و به هم پيوسته تر است. اين به امريكا در منطقه آسيب ميرساند. رهبران جهان در حيرت هستند كه واشينگتن در واقع در تلاش براي به دست آوردن چه چيزي است، اما اين امر براي ميليونها مردم منطقه كه در زير يوغ ديكتاتوري قرار دارند يا هدف تروريسم واقع شده اند عواقب وخيمتري دارد. ».
واشينگتن تايمز « به قلم سونا صمصامي-مخالفت با خشونت و همزمان احياي رژيم ايران متناقض يكديگر است


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر