جمعه، خرداد ۰۵، ۱۳۹۶

#ایران#  ده‌ها کشته و زخمی در تیراندازی به اتوبوس مسیحیان قبطی در مصر


یک مأمور امنیتی در مصر (عکس: آرشیو)

 26.5.2017
 

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که چند مرد مسلح در نزدیکی شهر المنیا در ۲۵۰ کیلومتری قاهره به اتوبوس حامل قبطی‌های مصر تیراندازی کردند. در این تیراندازی عده زیادی از مسافران مسیحی اتوبوس کشته و مجروح شدند.

هنوز انگیزه مهاجمان مسلح معلوم نیست. هیچ گروهی هم تا این لحظه مسئولیت تیراندازی به اتوبوس قبطیان مصر را به عهده نگرفته است.

مقامات امنیتی مصر اعلام کرده‌اند که گروهی از مسیحیان قبطی با اتوبوس به طرف یک صومعه در شهر المنیا می‌رفتند که هدف عملیات تروریستی قرار گرفتند.
مسیحیان که حدود ۱۰ درصد از جمعیت مصر را تشکیل می‌دهند پیش از این بارها هدف حملات انفجاری اسلام‌گرایان تندرو قرار گرفته‌اند.

در آوریل سال جاری در اثر انفجار دو بمب در کلیسای شهرهای طنطا و اسکندریه، دست‌کم ۴۵ نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح شدند. انفجار اول در شهر طنطا و در ساعتی پرازدحام، بعد از انجام مراسم عشای ربانی در کلیسای مار جرجیس روی داد. انفجار دوم، ساعتی بعد در کلیسای اسکندریه اتفاق افتاد. مسئولیت این دو انفجار را گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفت. ۱۰ روز بعد از این حادثه، چند فرد مسلح در مقابل دیر کاترین مقدس در شبه جزیره سینا به چند پلیس تیراندازی کردند.

۱۰ آوریل پارلمان مصر برقراری وضعیت فوق‌العاده به مدت سه ماه در این کشور را تصویب کرد. عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر این درخواست را در واکنش به حملات داعش به دو کلیسای مسیحیان قبطی در طنطا و اسکندریه مطرح کرده بود. او گفته بود با اعلام وضعیت فوق‌العاده قصد دارد تعداد سربازان و نیروهای امنیتی را افزایش دهد و به طور مؤثرتری با تروریسم و اسلام‌گرایی مقابله کند.

سازمان غیردولتی «جامعه دفاع از مردم تهدیدشده» که در زمینه حقوق اقلیت‌های دینی و قومی در جهان فعالیت می‌کند از تمدید وضعیت فوق‌العاده در مصر انتقاد کرده است. این سازمان بین‌المللی گفته است با تصویب وضعیت فوق‌العاده در مصر به خشم علیه مسیحیان قبطی بیشتر دامن زده می‌شود.

این حادثه تروریستی اخیر همزمان با برگزاری اجلاس گروه ۷ در ایتالیا اتفاق افتاده است. یکی از موضوعات این اجلاس در پرتو حمله تروریستی به منچستر که زندگی نوجوانان و جوانان بریتانیایی را هدف قرار داده بود، مقابله مؤثرتر با تروریسم به ویژه در شمال افریقاست.

رادیوزمانه

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر