Pegida Demonstration in Köln
غروب دوشنبه ۵ ژانویه، جمعیتی ۱۰ هزار نفری در مرکز شهر کلن، علیه خارجی ستیزی و اسلام‌هراسی تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان پرچم‌های حزب سوسیال دمکرات، سبزها، سندیکاهای کارگری و گروه‌های چپ را به دست داشتند. جمعیت شعارهایی در فراخوان‌ به مدارا و همپیوندی انسانی و فرهنگی می‌داد.

بسیاری از ساختمان‌های عمومی کلن در مخالفت با بیگانه‌ستیزی، نژادپرستی و اسلام‌هراسی، چراغ‌های خود را خاموش کردند. پل‌های روی رود راین، عمارت شهرداری و بناهای تاریخی شهر به نشان همبستگی با گونه‌گونی فرهنگی و تمایز از «پگیدا» در تاریکی فرو رفتند.
چراغ‌های شاخص‌‌ترین بنای کلن، کلیسای دم نیز برای ساعاتی خاموش شدند. این کلیسای رفیع به طور معمول با نورپردازی خاص خود از دوردست پیداست. شهردار کلن، یورگن روترز، خروش مردم و خاموشی بناها را پیامی روشن علیه بیگانه‌‌ستیزی و نفرت‌پراکنی خواند.
هواداران جنبش پگیدا می‌خواستند در کلن تظاهراتی گسترده برپا کنند اما حضور پر رنگ حامیان تفاهم فرهنگی، تجمع آنها را منتفی ساخت.
گردهمایی‌های بزرگ دیگری نیز در اشتوتگارت، مونستر، هامبورگ، درسدن و برلین علیه «پگیدا» برگزار شدند. در برلین حدود ۵۰۰۰ نفر در مسیر دروازه براندنبورگ راهپیمایی کردند. این دروازه نیز که سمبل پایتخت آلمان است، پروژکتورهای خود را در مخالفت با بیگانه‌هراسی خاموش کرد.

چراغ نژادپرست‌ها خاموش!
مخالفان جنبش پگیدا خواهان رنگارنگی جامعه، جهان‌مداری و همزیستی و هم‌پیوندی با مهاجران هستند.
«اروپایی‌های وطن‌پرست علیه اسلامی کردن مغرب زمین» نام کامل جنبش «پگیدا» است که از اکتبر ۲۰۱۴ در شهر درسدن ‌آلمان به راه افتاده است.
راهپیمایی‌های پگیدا هر دوشنبه طبق سنت تظاهرات پیش از وحدت آلمان، با شعار “ما مردم هستیم” برگزار می‌شوند. خواست‌های اصلی این جنبش عبارتند از سخت‌گیری نسبت به پناهندگان “متخلف” و جلوگیری از گسترش اسلام در آلمان.
بیشتر بخوانید: جنبش پگیدا؛ ننگ یا تصویر ‌آلمان
پگیدا در حال گسترش است و در هر یک از شهرهای آلمان، نام جدیدی یافته که ملهم از حروف آغازین هر شهر است.  پگیدا در برلین، برگیدا، در بن، بونیدا و در کلن، کگیدا خوانده می‌شود.
آلکساندر هویسلر، جامعه شناس آلمانی می‌گوید جنبش «پگیدا»، گروهی از شهروندان عصبانی دارای جهت‌گیری راست هستند که با طیفی از فعالان دست‌راستی و هولیگان‌ها (اوباش) پیوند خورده‌اند.
پژوهشگر سیاسی، هایو فونکه، معتقد است که با وجود جهت‌گیری رادیکالیستی، پوپولیستی و ناسیونالیستی این جنبش و به رغم حضور نئونازی‌ها در صفوف ‌آن، اکثریت حاضران در پگیدا دست راستی نیستند. به نظر فونکه آنها بیشتر شهروندانی نگران و مایوس هستند که از پیشرفت اجتماعی و شخصی ناامید شده‌اند.
شورای مهاجرت آلمان با توجه به گسترش تظاهرات جنبش «پگیدا»، خواستار بازنگری در الگوهای جمهوریت در این کشور شده است. ورنر شیفاوئر، دبیر این شورا می‌گوید ما آلمانی‌ها باید خود را از نو تعریف کنیم.
radio zamaneh 


درباره بانی تظاهرات پگیدا

Lutz Bachmann
لوتس باخمن (متولد ۱۹۷۳، درسدن) به عنوان مبتکر و سازمان‌دهنده تظاهرات اعتراضی پگیدا شناخته شده است.
او بعد از پایان دبیرستان در رشته آشپزی تحصیل کرد، با وجود این در سال ۱۹۹۲ یک دفتر عکاسی و تبلیغاتی به راه انداخت.
بخش اصلی فعالیت اقتصادی او در سال‌های اخیر، شامل تبلیغات تجاری برای یک تولیدکننده نان بربری ترکی، ساندویچی‌های "کباب ترکی" (دونر کباب) و یک بار استریپ‌تیز بوده است.
باخمن به دلیل ارتکاب جرائمی چون سرقت، تهمت، تحریک به شهادت غلط، عدم پرداخت نفقه، رانندگی هنگام مستی و ضرب و شتم، در سال ۱۹۹۸ به سه سال و نیم زندان محکوم شد.
او برای فرار از تحمل حکم، از آلمان خارج شد و به آفریقای جنوبی رفت اما بعد از دو سال او را از این کشور دیپورت کردند.
باخمن پس از بازگشت بازداشت شد ولی بعد از دو سال زندان، به دلیل رفتار خوب پیش از موعد آزاد شد. در سال ۲۰۰۸ یک‌بار ۴۰ گرم و بار دیگر ۵۴ گرم کوکائین از او کشف شد. او در این رابطه به حبس تعلیقی تا پایان فوریه ۲۰۱۵محکوم شد.
لوتس باخمن در ژانویه سال ۲۰۱۴ به همراه ۵۰۰ نفر دیگر به دلیل کمک به قربانیان سیل ماه مه ۲۰۱۳ ایالت زاکسن، مورد قدردانی قرار گرفت.
باخمن در مصاحبه‌ با "فایننشال تایمز" گفته که سیاست غلط پناهندگی در هلند و فرانسه منجر به تقویت احزاب دست‌راستی شده است. او مدعی است که برای پیشگیری از چنین رخدادی در آلمان تلاش می‌کند.
باخمن روش مهاجرپذیری سوئیس و کانادا را مناسب‌تر می‌داند که اساس آن جذب مهاجران متخصص است.