دوشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۴

#ایران#iran#




روزنامه الرأي- كويت 4 مهر 94

در حاليكه دولت رئيس جمهور اوباما به تكرار موضع رسمي بيان شده اش كه كماكان اهداف روسيه در سوريه را ناديده مي‌گيرد ملتزم است، كه همين باعث شد مسكو نيروهاي نظامي و جنگنده و تانك و مشاور به شهر ساحلي لاذقيه در شمال غرب سوريه بفرستد، در پشت پردهِ دولت آمريكا، صحبت از اقدام روسيه در حمايت از اسد بمنظور ممانعت از سقوط لاذقيه به دست انقلابيون ميشود... 
... ناظران آمريكايي معتقدند كه اسد از بهترين نيروهايش براي دفاع از سهل الغاب كمك گرفت و سرهنگ سهيل الحسن معروف به ”ببر” را كه عملكرد نظامي فوق العاديه‌يي از زمان شروع درگيريهاي نظامي در سال 2011 ارائه كرد فرستاد. اما حتي ”ببر” و نيروهايش هم با ناكامي‌هاي متعددي روبرو شدند كه مجبورشان كرد از مناطق اصلي دست بكشند.
اين ناظران ادامه مي‌دهند در صورتيكه انقلابيون سهل الغاب را تصرف مي كردند، راهشان به سمت لاذقيه باز مي‌شد، شهري كه تعداد سني‌ها در آن تقريبا به ميزان نيمي از ساكنان شهر مي‌رسد، آنها تقريبا از زماني كه در تظاهرات مسالمت آميزي كه خواستار كناره گيري اسد از قدرت در اولين روزهاي انقلاب سوريه در بهار سال 2011 بود شركت كردند در محاصره نيروهاي اسد به سر مي‌برند. همچنين در شمال لاذقيه نيز تعدادي از سوريهاي تركمن كه سني هستند زندگي مي‌كنند. شمار سني‌ها در شهر الجيب علوي با آمدن پناهندگان از مناطق جنگ در استانهاي مجاور يعني ادلب و حما تقويت شد...
... كارشناسان مي‌گويند نبرد كسب و درگيريهاي جاري در سهل الغاب شمار زيادي از علويها را مجبور به ترك لاذقيه و پناه گرفتن در جايي كرد كه به كوههاي علويها شناخته مي‌شود، اين همان چيزيست كه به مثابه تهديد براي نيروهاي اسد و توان دفاعي او از لاذقيه محسوب مي‌شود.
ناظران آمريكايي ادامه مي‌دهند كه ايران و حزب الله هر دو اسد را در دفاع از دمشق و مناطق اطراف آن و همچنين گذرگاهي كه از پايتخت در شمال تا حمص و نزديك الجيب در شمال غرب امتداد مي‌يابد كمك مي‌كنند. اما توان نيروهاي ايراني براي پشتيباني از اسد افت كرد، كارشناسان مي‌گويند، اين موضوع روسيه را واداشت تا براي حفاظت از لاذقيه و براي اينكه مانع انقلابيون سوري براي تصرف اين گذرگاه دريايي شود دست به دخالت نظامي بزند.
در همين رابطه دكتر فابريس بلانش كه در دانشگاه ليون و نيز در انستيتو واشنگتن براي امور خاور دور كار مي‌كند مي‌گويد لاذقيه براي ايران به ميزاني كه دمشق يا جولان داراي اهميت استراتژيك هستند مهم نيست...
... بلانش مي‌گويد: ”با توجه به حمله انقلابيون در بهار گذشته يك امكان واقعي وجود دارد كه جنگ داخلي به لاذقيه برسد، جاييكه انقلابيون از حمايت قوي ساكنان سني برخوردار خواهند بود كه هميشه در آرزوي انتقام از رژيمي بودند كه دهه‌هاست كنترل آنان را در دست دارد”.
و طبق اظهارات اين كارشناسان به دليل اينكه اسد ديگر امكان دفاع از لاذقيه را ندارد، راهي جز پذيرش ورود نظامي روسها را مانند قبول دفاع ايران از دمشق در برابر خود نداشته است.
به اين ترتيب در حاليكه واشنگتن روزي معتقد بود ضعف اسد او را مجبور خواهد كرد با مخالفانش براي رسيدن به يك راه حل مسالمت آميز مذاكره كند، به نظر مي‌رسد كه عقب نشيني اسد مجبورش كرد مناطقش را به روس و ايران تحويل دهد. طرفهاي ذيربط در واشنگتن ادامه مي‌دهند كه چگونگي رفتار نيروهاي روس با ايران در خاك سوريه قابل توجه خواهد بود چرا كه در زماني كه مسكو يك هفته قبل از نخست وزير اسرائيل استقبال كرد ولي تهران دائما در حال تهديد كردن اسرائيل است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر