یکشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۹۵

#ایران#iran# روز جهانی کارگر در ایران و جهان + عکس




آلمان • جشنی در اعتراض به خشونت و هرج‌ومرج

در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ برگزاری مراسم اول ماه در منطقه برلین به‌طور معمول با هرج‌ومرج هواداران گروه‌های چپگرا همراه بود. شهروندان برلین برای مقابله با این روند مراسم گرامیداشت اول ماه مه را به جشنی خیابانی بدل ساختند که امروز به جای خودروهایی که با آتش کشیده شدند، می‌توان مردمانی را دید که به‌طور مسالمت‌آمیز اول ماه مه را جشن می‌گیرند. 

نقطه‌ی آغاز • "ساخت آمریکا"

تاریخچه‌ی اول ماه مه، روز جهانی کارگر، با تحرکات و فعالیت‌های کارگری در قرن نوزدهم مرتبط است. در دهه‌های آخر این قرن هم آمریکا و هم اروپا شاهد اعتصاب‌ها و اعتراض‌های کارگری برای خواست‌های مختلفی، از جمله ۸ ساعت کار در روز بودند. در روز اول ماه مه ۱۸۹۰ بود که گردهمایی عظیمی در این راستا برگزار شد. در خور توجه آنکه آمریکاییان امروز روز کارگر را در اولین دوشنبه ماه سپتامبر گرامی می‌دارند.

اول ماه مه مصادف است با روز جهانی کارگر؛ روزی که در بسیاری از کشورهای جهان گرامی داشته می‌شود. هدف از گرامیداشت این روز جلب توجه افکار عمومی از راه‌های مختلف به معضلاتی است که کارگران با آن دست به گریبانند.

دویچه وله فارسی 
1.5.2016 


فرانسه • تظاهرات با گل برف

برگزاری مراسم گرامیداشت اول ماه مه در فرانسه همواره با موگه یا گل برف همراه است. بسیاری از کسانی که در تظاهرت روز جهانی کارگر شرکت دارند، شاخه‌ای از گل برف را به یقه کت یا کاپشن خود وصل می‌کند. ناگفته نماند که گل‌فروشان در روز اول ماه مه در ازای فروش گل برف نیازی به پرداخت مالیات ندارد. 


ایران • جشنی بزرگ

جشن اول ماه مه در تهران در سال ۱۳۲۵ که "شورای متحدهٔ مرکزی سندیکاهای کارگری" آن را تدارک دید و برگزار کرد، بزرگترین جشن کارگری در تاریخ معاصر ایران تا آن زمان بود. 


ایتالیا • طنین موسیقی راک

مراسم اول ماه مه در شهر رم، پایتخت ایتالیا از سال ۱۹۹۰ به این سو با کنسرتی عظیم که "Concerto del primo Maggio" نام دارد، توأم است. حضور در این کنسرت که تا بیش از نیم میلیون نفر تماشاگر دارد، رایگان است. 


چین • ترانه‌های رزم برای حزب کمونیست

در چین که به "سرزمین لبخند" شهرت دارد، هر ساله به مناسبت روز جهانی کارگر تظاهرات گسترده‌ای برگزار می‌شود. این تظاهرات با رقص‌های سنتی و سرودهای رزمی حزب کمونیست حاکم همراه است. در بسیاری از موارد نیز دانش‌آموزان در اجرای برنامه‌های در روز اول ماه مه، شرکت دارند. 


انگلیس • رقص و پایکوبی

روز کارگر در انگلیس قدمت چندانی ندارد و از سال ۱۹۸۷ به این سو به‌طور رسمی گرامی داشته می‌شود. در این روز افزون بر تظاهرات و گردهمایی کارگران جشن‌هایی سنتی نیز برگزار می‌شود که ریشه در آداب و سنن بومی دارند، اما ربطی با جنبش‌های کارگری ندارند. 


اتریش • جشن چرخ و فلک

اول ماه مه سال ۱۸۹۰ در اتریش نیز روزی بود که جنبش کارگری در این کشور متولد شد. در آن زمان یکصد هزار کارگر در منطقه تفریحی وین که در آن چرخ و فلک معروف این شهر نیز قرار دارد، گرد هم آمدند و دست به تظاهرات زدند. امروزه نیز در روز جهانی کارگر در این منطقه از وین جشن بزرگی برگزار می‌شود که بخش‌هایی از آن نیز گردهمایی‌های کارگری به چشم می‌خورد.

ایران • تاریخی پر فراز و نشیب

در ایران برگزاری اول ماه مه حدود سی سال پس از تصویب این روز به عنوان روز جهانی کارگر آغاز شد. اولین گردهمایی به مناسبت این روز را "شورای مرکزی فدراسیون سندیکای کارگری" در سال ۱۳۰۰ برگزار کرد. به رغم رشد محدود طبقه‌ی کارگر در ایران در آن سال‌ها، فدراسیون یادشده ۸ هزار کارگر و کارکنان اداری را که در ۱۶ سندیکا گرد آمده بودند، نمایندگی می‌کرد. 


ژاپن • روز سپاسگزاری از داشتن کار

ژاپنی‌ها روز کارگر را در ماه مه جشن نمی‌گیرند و اول ماه مه نیز تعطیلی رسمی در این کشور محسوب نمی‌شود. در ژاپن روز ۲۳ نوامبر روز کارگر محسوب می‌شود. این روز که "روز شکرگزاری از داشتن کار" خوانده می‌شود، رسما تعطیل است. 





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر