شنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۳

انتقاد سازمان ملل متحد از رویکرد نژادی پلیس در آمریکا



• در پی تبرئه یک افسر پلیس در فرگوسن که جوان ۱۸ ساله سیاهپوستی را به ضرب ۱۲ گلوله کشته بود، کمیسیون مبارزه با شکنجه در سازمان ملل متحد تیراندازی نیروی پلیس به سیاهپوستان در آمریکا را محکوم کرد ...

شنبه  ٨ آذر ۱٣۹٣ -  ۲۹ نوامبر ۲۰۱۴


در پی تبرئه یک افسر پلیس در فرگوسن که جوان ۱۸ ساله سیاهپوستی را به ضرب ۱۲ گلوله کشته بود، کمیسیون مبارزه با شکنجه در سازمان ملل متحد تیراندازی نیروی پلیس به سیاهپوستان در آمریکا، 'برخورد نژادی پلیس' و افسران مهاجرت آمریکا را محکوم کرد.

به گزارش بی بی سی بعد از رای هیات منصفه روز دوشنبه، مبنی بر عدم محاکمه دارن ویلسون، افسر پلیس سفیدپوست به اتهام کشتن مایکل بروان ۱۸ ساله، فضای شهر فرگوسن هنوز پرتنش است.
کمیسیون مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد با انتشار نتیجه بررسی خود در باره این حادثه از "گزارش های مکرر درباره بدرفتاری های پلیس، و استفاده بیش از اندازه از زور و اسلحه توسط نیروهای انتظامی، به ویژه علیه افرادی با نژاد یا قومیت خاص" انتقاد کرده است.
پدر و مادر مایکل براون ۱۲ و ۱۳ نوامبر برای گفتگو درباره کشته شدن فرزند خود در جلسه این کمیسیون در ژنو شرکت کرده بودند.
آلسیو برونی یکی از بازرسان ارشد این کمیسیون به خبرنگاران در ژنو گفته است از "تیراندازی های مرگبار و مکرر پلیس به سیاهپوستان غیر مسلح بسیار نگران است."
این کمیسیون به طور دوره ای سابقه ۱۵۶ کشور جهان را بررسی می کند که کنوانسیون ضد شکنجه سازمان ملل را تایید کرده اند.
هیات بزرگی از مقامات آمریکایی برای حضور در جلسه این کمیسیون و دفاع از فعالیت های آمریکا به ژنو رفتند. با این همه در این گزارش از این عده بابت ارائه اطلاعات ناکافی درباره بدرفتاری های پلیس انتقاد شده است.
نویسندگان این گزارش از واشنگتن خواسته اند تمام موارد بدرفتاری پلیس و استفاده بیش از اندازه از زور را بلافاصله و تمام عیار مورد تحقیق قرار دهد و از "اجرای عدالت" اطمینان یابد.

مرگ و میر بالا با شوک الکتریکی
نویسندگان از " دریافت گزارش های متعدد پیرامون استفاده پلیس از شوک الکتریکی علیه افراد غیر مسلح" ابراز نگرانی کرده اند.
گزارش این کمیسیون سازمان ملل متحد در عین حال از استفاده پلیس از اسلحه تیزر که از شوک الکتریکی برای درد بیش از حد استفاده می کند انتقاد کرده است.
فعالان حقوق مدنی می گویند علیرغم اینکه اسلحه تیزر معمولا منجر به مرگ نمی شود، استفاده بیش از حد و غیر معمول از آنها در آمریکا به مرگ بیش از ۵۰۰ نفر منجر شده است.
هیات آمریکایی تاکید کرده مقررات لازم برای استفاده از این نوع اسلحه را ابلاغ کرده اما آقای برونی به خبرگزاری فرانسه گفته است این اقدام کافی نیست.
این کمیسیون از دولت آمریکا خواسته است تا استفاده از تیزر را به شرایطی خاص، زمانی که خطر جدی مرگ یا جراحت جدی وجود دارد محدود کند و در عین حال به کارگیری آن علیه زنان و افراد زیر سن قانونی را ممنوع کند.
این کمیته از تلاش های دولت برای توقف شکنجه در "جنگ علیه تروریسم" قدردانی کرده است اما از دولت خواسته است بازداشتگاه گوانتانامو را ببندد و درباره "بدرفتاری با بازداشت شدگان و شکنجه آنها در زمان دستگیری خارج از خاک آمریکا تحقیق جدی کند."

سایت اخبار روز 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر