یکشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۳

دیدار جمعی از فعالان زن با سهیلا جورکش به فکر امنیت دیگر سهیلاها باشیم / گزارش: اکرم احقاقی

asid7

بیدارزنی: چهارشنبه ۹ مهرماه ۱۳۹۳، ساعت ۶ بعدازظهر، خیابان بزرگمهر اصفهان، ‌یک شیشه اسید، موتورسیکلت، ‌کلاه کاسکت،‌ پیکان سفیدرنگ در عقب‌، ‌پژو مشکی رنگ در جلو،‌ دختری ۲۶ ساله در حال گفت‌و‌گو با تلفن … فریاد: «سوختم،‌ سوختم» و …

۵۴ روز بعد
دوشنبه سوم آذرماه ۹۳، ‌بخش آی سی یو بیمارستان فارابی تهران، ‌قربانی با چشمانی باندپیچی شده و تنی لبریز از درد، ‌پدر و مادری نگران و خسته در شهری غریب.

عصر روز دوشنبه سوم آذرماه در آستانه روز جهانی محو خشونت علیه زنان، جمعی از فعالان زن به عیادت سهیلا جورکش یکی از قربانیان اسیدپاشی مهرماه اصفهان که روزها و شب‌ها را زیر تیغ جراحی می‌گذراند، رفتند. سهیلایی که تازه بعد از عملی چهارساعته به بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان فارابی منتقل شده بود. او درحالی‌که لبریز از درد بود مهم‌ترین خواسته‌اش دادن آگاهی به مردم برای نحوه مواجه صحیح با اسیدپاشی است چراکه او خود به‌نوعی قربانی این عدم آگاهی مردم در روز حادثه شد.
این دانشجوی رشته حقوق که روزهای گذشته میزبان اصغر فرهادی کارگردان سینمای ایران بود در این ملاقات به علاقه‌اش به مطالعه اشاره می‌کند و می‌گوید: دوست دارد برایش کتاب بخوانیم.
مادر سهیلا جورکش که آثار خستگی و درماندگی این روزها را می‌توان به‌خوبی در چهره‌اش مشاهده کرد عکس‌های دخترش را قبل از این جنایت نشان می‌دهد و درحالی‌که بر زیبایی ازدست‌رفته دخترش حسرت می‌خورد، این سوال را مطرح می‌کند «به کدامین جرم باید دخترش قربانی چنین جنایت وحشتناکی شود؟»
ناصر جورکش پدر سهیلا که این روزها خود تبدیل به رسانه‌ای برای دخترش شده است با تاسف می‌گوید پیش از اینکه با رسانه‌های خارج از کشور در مورد وضعیت سهیلا صحبت کند، کسی از مسئولان سراغی از آن‌ها نگرفته بود، ولی بعد از مصاحبه با این رسانه‌ها توجه مسئولان امر به دادخواهی او جلب شد.
او ضمن تشکر از تیم پزشکی سهیلا به‌خصوص دکتر «قاضی‌زاده هاشمی» وزیر بهداشت که این روزها توجه ویژه‌ای به قربانیان اخیر اسیدپاشی داشته اظهار می‌کند «به‌عنوان یک ایرانی و همچنین پدر سهیلا جورکش حاضر است هرگونه اطلاع‌رسانی و آگاهی دهی را انجام دهد تا این‌گونه خشونت‌ها دیگر رخ ندهد.»
آنچه در زیر می‌خوانید متن گفت‌وگویی کوتاه با سهیلا و پدرش در روز ملاقات با این قربانی اسیدپاشی است گرچه مادر سهیلا ترجیح داد در جریان این گفت گو سکوت کند، سکوتی سرشار از درد و انتظار. به مردم در مورد نحوه برخورد با اسیدپاشی آگاهی‌رسانی کنید
soheila-jorkeshسهیلا با بیان این‌که تازه از اتاق عمل بیرون آمده و وضعیتش بد نیست اظهار می‌کند: البته دردهایی دارم و تحمل این وضعیت سختی‌های خاص خود را دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که از فعالان زن و مردم چه خواسته‌ای دارد گفت: من از شما می‌خواهم در مورد این مسائل بنویسید و کوتاهی نکنید. نباید این جریان را رها کنید. آگاهی دادن به مردم در این زمینه بسیار مهم است تا آن‌ها بدانند که چگونه باید با این‌گونه اتفاقات برخورد کنند.
سهیلا دوباره تاکیدکرد: شما باید هر چه بیشتر در ارتباط با این خشونت اطلاع‌رسانی کنید تا حداقل مردم بدانند که چگونه با کسی که این اتفاق برایش رخ داده برخورد و به او کمک کنند. پزشکان سهیلا جهانی فکر کنند
ناصر جورکش پدر سهیلا که این روزها به همراه مادر او برای مراقبت از دخترشان در بیمارستان فارابی تهران به سر می‌برد، با بیان اینکه تاکنون حدود ۶ عمل روی چشم چپ سهیلا انجام شده است در پاسخ به این سوال که آیا مقامات ازجمله وزیر بهداشت، تاکنون به قول‌های که در مورد پیگیری وضعیت -سلامتی و درمانی- سهیلا داده‌اند، عمل کرده‌اند، گفت: قبل از اینکه دکتر هاشمی مسئولیت کار را بر عهده بگیرند چشمان سهیلا زیر نظر دکتر برادران در بیمارستان لبافی‌نژاد عمل شد. مدتی نیز دخترم، در بیمارستان مطهری بستری بود که ما در آنجا مشکلاتی پیدا کردیم و از مسئولان برای حل آن‌ها کمک خواستیم، سپس آقای هاشمی به موضوع ورود پیدا کردند، زمانی که ایشان دراین‌ارتباط وارد عمل شدند حدود ۴۰ درصد بینایی چشم سمت چپ سهیلا طبیعی بود. آقای دکتر غفاری به سفارش دکتر هاشمی بر روی چشم چپ سهیلا جراحی انجام دادند. بعد از یک هفته چشم عفونت کرد به خاطر اینکه اسید پیش رفته بود. روز بعد خود دکتر هاشمی پیوند قرنیه روی چشم سهیلا انجام دادند و از زمانی که پیوند انجام شد، تاکنون چهار مرتبه روی قرنیه برای خون‌رسانی عمل جراحی چشم با همکاری دکتر «جباروند»، «غفاری» و «رجبی» انجام شده و لازم می‌دانم که در همین‌جا از زحمات این عزیزان به‌خصوص دکتر رجبی تشکر کنم. پدر سهیلا جورکش افزود: آقای هاشمی یکشنبه‌شب (دوم آذر) نیز به عیادت سهیلا آمدند و چشم وی را شخصا معاینه کردند. پزشکان دیگر نیز همراه ایشان بودند و قرار عمل مجدد گذاشته شد که صبح دوشنبه سوم آذرماه این عمل انجام شد. حدود چهار ساعت دکتر غفاری، جبار‌وند و رجبی برای خون‌رسانی به قرنیه تلاش کردند و اکنون خودشان اظهار کردند که از عمل رضایت دارند.
جورکش با تشکر از زحمات دکتر هاشمی و پزشکان بیمارستان فارابی و لبافی‌نژاد ادامه داد: پزشکان اعلام کردند که در حال حاضر بر روی چشم راست سهیلا نباید کاری انجام داد و اقدامات بر روی چشم چپ وی است و همان‌طور که اشاره کردم حدود شش بار عمل جراحی بر روی چشم چپ سهیلا انجام شده است.
وی گفت: من از پزشکان مربوطه می‌خواهم که تمام تلاششان را انجام دهند که چشم چپ سهیلا از دست نرود و اگر نیازی هست که سهیلا به خارج از کشور اعزام شود این موضوع را اعلام کنند که یا خود ما فورا این کار را انجام دهیم یا آن‌ها. با توجه به این‌که ما در یک دهکده جهانی زندگی می‌کنیم من از این تیم می‌خواهم که جهانی فکر کنند و اگر تشخیص می‌دهند که در داخل نمی‌توان کاری بیش از این برای دخترم انجام داد و باید سهیلا به خارج از کشور اعزام شود این را اعلام کنند. البته ما به این تیم اعتماد داریم و از تلاش‌هایی که تاکنون برای بهبودی سهیلا انجام داده‌اند تشکر می‌کنم.
تاکنون خبری از دستگیری عوامل این جنایت نیست
پدر سهیلا در پاسخ به این پرسش که آیا خبری از دستگیری عوامل اسیدپاشی دارد یا خیر، اظهار کرد: ۲۰ روز پیش مقامات امر به ما خبر دادند که سرنخ‌هایی را به دست آورده‌اند و گفتند که دو روز دیگر به شما اعلام می‌کنیم که برای پی گیری موضوع به اصفهان بیایید ولی بعد از دو روز زنگ زدند و گفتند که شک ما درست نبود و ما موفق نشدیم که کسی را دستگیر کنیم. از آن روز به بعد نیز تاکنون به ما موضوعی را اعلام نکردند و بی‌اطلاع هستیم.
جورکش تأکید کرد: شایعه در این زمینه زیاد است و باید هر چه سریع‌تر این شخص پیدا شود تا در دادگاه صالحه مورد محاکمه قرار گیرد. من از مسئولان خواهش می‌کنم به خاطر سربلندی ایران و … تمام تلاششان را به کار بگیرند تا زودتر عامل و یا عوامل این جنایت شناسایی شوند. مسئولان نباید در این راه از هیچ‌کس بترسند و با دستگیری عامل یا عوامل این حادثه، تمام تلاششان را به کار ببرند تا ریشه این‌گونه خشونت‌ها خشکانده شود.
وی با بیان اینکه مسئولان در ارتباط با این موضوع می‌توانند از فیلم‌هایی که احتمالا دوربین‌های مغازه‌ها، بانک‌ها و موسسات اطراف حادثه، ضبط کرده‌اند، استفاده کنند. در مورد وضعیت خانواده‌اش در طول این مدت نیز اظهار کرد: من خودم دو ماه است که از زندگی بریده‌ام و پی گیر وضعیت سهیلا در اصفهان و تهران هستم. در این مدت قند خون و چربی من به‌شدت بالا رفته و دچار مشکلات جسمی شده‌ام. مادر سهیلا نیز در این مدت سختی‌های زیادی کشیده و مشکل روحی پیدا کرده است و این‌ها همه از استرس است.
سهیلا لبریز از درد شده است
پدر سهیلا با اشاره به این‌که در این مدت ۱۰ الی ۱۲ عمل گراف بر روی سهیلا انجام شده است و بعدازاین عمل‌ها به علت شدت درد برای تعویض پانسمان‌ها پزشکان مجبور بودند که سهیلا را بی‌هوش کنند افزود: سهیلا لبریز از درد شده و ظرفش پر است و دیدن این‌همه درد سهیلا برای من و مادرش خیلی سخت و غیرقابل تحمل است.
او از همه پزشکان صاحب‌نظر کشور و اساتید بزرگ درخواست کرد که اگر هر نظری دارند با تیم معالج سهیلا و دکتر هاشمی در میان بگذارند و برای بهبودی دخترش همکاری کنند.
او در پاسخ به این سوال که آیا با خانواده‌ دیگر قربانیان اسیدپاشی‌های اصفهان نیز صحبتی داشته است، گفت: موقعی که در اصفهان بودیم با خانواده دو-سه نفر از آن‌ها صحبت کردم. در بیمارستان شهید مطهری تهران نیز با خانواده‌ی دختر دیگری که به علت اسیدپاشی در بیمارستان بستری بود، صحبت کردم البته آن‌ها اصفهانی نبودند. ناصر جورکش در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان حمایت‌های مالی موردنیاز از سهیلا را تاکنون داشته‌اند یا خیر، گفت: هنگامی‌که سهیلا در یکی از بیمارستان‌های اصفهان و همچنین بیمارستان مطهری تهران بستری شد هزینه‌ها با خود ما بود ولی از زمانی که آقای هاشمی وارد این موضوع شده‌اند تا الان هزینه‌ها را خودشان تقبل کرده‌اند و قول دادند که تا آخر بهبودی سهیلا یعنی عمل زیبایی، پلاستیک و ترمیم چشم … این حمایت‌ها ادامه داشته باشد.
از خانواده اسیدپاش می‌خواهم شریک جرم وی نشوند
پدر سهیلا همچنین خطاب به همشهریانش گفت: من از مردم اصفهان که دارای فرهنگی والا هستند می‌خواهم که اگر رفتار و یا مورد مشکوکی دیدند اطلاع‌رسانی کنند. از خانواده اسیدپاش از پدر، مادر، همسر و فامیل وی می‌خواهم که این فرد را معرفی کنند و اجازه ندهند که شریک جرم وی شوند چراکه خداوند آن‌ها را نخواهد بخشید.
وی افزود: باید یک عزم ملی ایجاد شود که جلوی این‌گونه اتفاقات گرفته شود. تکرار این‌گونه اتفاق‌ها قابل‌تحمل نیست. من از مقامات بالا و حتی رهبری خواهش می‌کنم که به‌شدت پیگیر این موضوع باشند چراکه این فرد همه ما را به ریشخند گرفته و امنیت جامعه را مخدوش کرده است. در این قضیه فقط موضوع سهیلا مطرح نیست بلکه بحث امنیت جامعه است. او تلاش داشته که امنیت را زیر سوال ببرد بنابراین نباید به او رحم کرد همان‌طور که او به سهیلا‌ها رحم نکرد.
حاضرم برای جلوگیری از تکرار این خشونت‌ها هرگونه اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهم
جورکش همچنین به ایستادگی، سرسختی و روحیه بالای سهیلا در طول این مدت اشاره کرد و اظهار کرد: سهیلا دختر سرسختی است. تا پنج سال قبل سوارکاری، صخره‌نوردی و کوهنوردی می‌کرد. اخیرا نیز به ورزش شنا روی آورده بود و یکی از دلایل ایستادگی و مقاومت وی به خاطر داشتن روحیه ورزشکاری است.
پدر سهیلا همچنین با قدردانی از تمام کسانی که تاکنون از سهیلا حمایت کردند یا به عیادت او آمده‌اند از اصغر فرهادی کارگردان مطرح سینمای ایران به خاطر حضورش در بیمارستان و عیادت از سهیلا تشکر کرد و گفت: چندی پیش نیز میثم جهانی‌پور قهرمان رزمی‌کار که در مسابقات جهانی هنرهای رزمی ۲۰۱۴ در شهر استانبول به مدال طلا دست پیدا کرده بود با حضور در بیمارستان و عیادت از سهیلا مدال طلایش را به او تقدیم کرد و من از همین‌جا از او تشکر می‌کنم.
او با اشاره به اینکه همه باید تلاش کنیم، که خانم‌ها بتوانند با امنیت در جامعه حضور پیدا کنند، اضافه کرد: اگر جامعه می‌خواهد به رشد تعالی برسد باید این زمینه را فراهم کند که زنان در عرصه‌های مختلف حضور پیدا کرده و فعالیت کنند و این یک ضرورت است.
جورکش در پایان سخنان خود اظهار کرد: به‌عنوان یک انسان و همچنین پدر سهیلا می‌گویم حاضرم هر کار و اقدامی که لازم هست را انجام دهم، که دیگر این‌گونه خشونت‌ها تکرار نشود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر