شنبه، مهر ۰۴، ۱۳۹۴

#ایران#iran# نیروهای مرزی ایران با کتک زدن یک جوان افغانستانی باعث مرگ او شدند


media 
 
 
یک جوان افغانستانی که قصد خروج از ایران را به همراه گروهی از اعضای خانواده‌اش داشت، روز ۲۹ شهریور ماه بعد از دستگیری و در جریان کتک خوردن از سوی نیروهای مرزی ایران جان داد.
علیرضا رضایی، جوان ۲۳ ساله افغانستانی متولد تهران که قصد خروج از ایران از طریق مرز آذربایجان را با یک گروه از اعضای خانواده‌اش داشت، در ساعت ۳ نیمه شب یکشنبه ۲۹ شهریور توسط نیروهای مرزی دستگیر و بازداشت شد.

علی هزاره، مستندساز ساکن پاریس و شوهر خواهر علیرضا در گفت‌وگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه می‌گوید که علیرضا از مدتی پیش به دلیل شرایط سخت زندگی در ایران به افغانستان رفته و دوباره به ایران برگشته بود، اما مجبور به ترک این کشور شده و به همین دلیل به همراه یک گروه از طریق مرز آذربایجان می‌خواستند به ترکیه بروند.

این گروه ۷ نفره شامل دو کودک ۱۰ و ۱۲ ساله و یک دختر جوان و چهار جوان ۱۸ تا ۲۵ ساله بوده و همگی پس از دستگیری به پاسگاه مرزی منتقل می‌شوند.

گفت‌وگو با علی هزاره درباره قتل علیرضا رضایی، جوان افغانستانی 26/09/2015 گوش کنید
به گفته وی علیرضا رضایی در پاسگاه براثر کتک خوردن از سوی ماموران دچار ایست قلبی شده و با وجود ماساژ قلبی انجام شده از سوی بستگان او، به دلیل ممانعت ماموران از رساندن این جوان به بیمارستان، جان می‌سپارد.
جسد وی نیز حدود ۶-۷ ساعت همانجا روی زمین می‌ماند و بعد توسط خودروهای نیروی انتظامی به قبرستان منتقل می‌شود و در یکی از امامزاده‌های شهرستان پاکدشت دفن می‌شود.

علی هزاره درباره علت خروج این افراد از ایران چنین توضیح می‌دهد: «درصد بالایی از اهالی افغانستان که ساکن ایران هستند، کارت اقامت ندارند و به همین دلیل از حقوقی مثل امکان تحصیل، کار، معامله و همه موارد دیگر محروم هستند و چون در افغانستان هم شرایط مساعدی برای زندگی ندارند ترجیح می‌دهند به جاهای دیگر بروند.» به گفته وی بخشی از این خروج هم به دلیل ترس از فرستاده شدن به جنگ در سوریه است.
هزاره با بیان اینکه خواهر علیرضا که ساکن پاریس است، اکنون به دلیل شوک وارد شده در نتیجه این حادثه در بیمارستان بستری شده، در ادامه می‌گوید که بقیه بازداشت‌شدگان هنوز آزاد نشده‌اند و احتمال اخراج آنان از ایران وجود دارد چون به طور معمول کسانی که قصد عبور غیرقانونی از مرز را دارند؛ از کشور اخراج می‌شوند.
وی تاکید می‌کند: در گذشته هم مواردی بوده که نیروی انتظامی بدون توجه به سن و سال و جنسیت افراد دستگیرشده در مرز را ابتدا مدتی در اردوگاه نگاه می‌دارد و بعد به افغانستان عودت می‌دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر