شنبه، اردیبهشت ۲۱، ۱۳۹۲

  20 ارديبهشت 1392
پرینت
تحريک اختلافات سياسي تا اجراي انتخابات به عنوان خيانت اعلام شده است
وضعيت براي ملاهاي ايران و رهبرشان علي خامنه اي هرگز تا اين حد غم افزا نبوده است. خامنه اي که با نارضايتي رو به رشد در داخل و خاتمه حمايتهاي خارج از کشور مواجه است در طولاني کردن عمر رژيمي که بسياري فکر ميکنند يک رژيم فاسد شده [زوال يافته] است نااميد شده است.
در زمان باقي مانده تا اجراي انتخابات، فقط چند هفته ديگر، خامنه اي و دار و دسته او با وحشت از تکرار اعتراضات بعد از انتخابات ۲۰۰۹ هرگونه مخالفت را ساکت کرده تا آنجا که به تحريک اختلافات سياسي مارک خيانت زده اند.
رييس جمهوري که خارج ميشود، محمود احمدي نژاد، که روزي مورد علاقه خامنه اي بود اکنون در مقابل ارباب خود ايستاده و دستگاه آخوندي را متهم به فساد ميکند. در پاسخ، خامنه اي بنا به گزارشات با افزايش فشار بر احمدي نژاد او و همکارانش را به پيامدهاي شديد تهديد کرده است. حتي علي اکبر هاشمي رفسنجاني که روزگاري يک فرد ستبر و بيباک رژيم بود از اين تهديدات مصون نمانده است.
خامنه اي در رابطه با انتخابات و تحمل رژيم از مخالفت مقيد و گرفتار است.
اگر او اجازه تنوع نامزدهاي انتخاباتي را بدهد، ممکن است اوضاع از دست او خارج شده و انتقاد از دستگاه افزايش يابد. با اين وجود اگر او به سرکوب انتقادات کوچک و محدود نمودن تعداد کانديداها ادامه دهد، اين امر ممکن است فقط هواداران متعصب او و نيروهاي شبهه نظامي بسيج را هر چه بيشتر بيگانه کرده و رژيم را از داخل ضعيف تر نمايد.
اين رژيم با معضل مشابهي در مورد موضوع هسته اي رو به رو ميباشد. تحريمها فلج کننده و انزواي بين المللي منجر به اين شده است که برخي از قدرتمندان سوال کنند که آيا اين طرح در جهت منافع عالي دستگاه آخوندي است. ملاها ميدانند که تحريمها باعث افزايش ناآراميهاي داخلي شده و دولت را در يک موقعيت آسيب پذير قرار داده است، هم از جهت مالي و هم از جهت حمايت خارجي. اما آيا ايران ميتواند سازش در جاه طلبي هسته اي خود را تحمل کند؟
براي سالها ملاها استدلال کرده اند که برنامه هسته اي آنها يک "قطار بدون ترمز" است. اگر رژيم پريز سيم را از برنامه هسته اي خود بيرون بکشد [از برنامه هسته خود دست بکشد] اين امر ميتواند تصويري که زمان و انرژي زيادي براي ساختن آن مصرف کرده را تضعيف کند که هزينه تضعيف روحيه در ميان هوادارانش و افزايش تعداد رو به رشد مخالفان برنامه هسته اي را دارد.
به نظر ميرسد که انتخاب ساده اي براي حاکمان تهران وجود نداشته باشد. براي ديدن حقايق اين موضوع بايد به وضعيت سوريه نگاه کرد. رژيم و متحد منطقه اي آن، حزب الله، نشان داده اند که به غريب ترين و گستاخانه ترين اعمال خشونت و ترور توسل ميجويند تا سقوط بشار اسد را به تاخير اندازند.
خامنه اي روزهاي خشم را که پس از انتخابات رياست جمهوري ۲۰۰۹ اتفاق افتاد را فراموش نکرده است و در وحشت از تکرار اين سناريو به سر ميبرد. نزديک به ۷۵درصد جمعيت [ايران] زير ۳۵ سال هستند و اشتياق زيادي براي تغيير واقعي دارند. اين زمينه مساعدي براي مقاومت سازمان يافته ايجاد کرده است. براي اين تاثير، شبکه اپوزيسيون، سازمان مجاهدين خلق ايران، در هفته هاي اخير در سراسر ايران فراخوان براي تغيير رژيم را آغاز کرده است.
با وجود سرکوب، گرافيتي و پوسترهاي انتقادي در بسياري از خيابانها و پلهاي عبور از بزرگراه ها در تهران و ساير شهرها از جمله اصفهان و شيراز همراه با شعارهايي از قبيل "راي ما سرنگوني است" به چشم ميخورد.
اين خواست سرنگوني در برنامه ۱۰ماده اي خانم مريم رجوي، رئيس جمهور برگزيده شوراي ملي مقاومت ايران، سازمان برجسته اپوزيسيون ايران، به بهترين نحو عنوان شده است. طرح خانم رجوي براي يک ايران غير مذهبي و دمکراتيک و فاقد سلاح هسته اي و عاري از مجازات مرگ و بردبار به تمامي مذاهب و قوميتها و عقيده ها فراخوان ميدهد. تظاهرات اپوزيسيون در پاريس در سال گذاشته بيش از ۱۰۰،۰۰۰ نفر از حاميان و نيروي عظيمي از حاميان سياسي را جذب کرد.
در اين لحظه حياتي در تاريخ ايرانيان، جهان بنايد خواسته هاي ميليونها ايراني براي يک تغيير  دمکراتيک واقعي را ناديده بگيرد. ما بايد در کنار اپوزيسيون ايران براي رهايي از حکومت ترور آيت الله ها يکبار و براي هميشه قرار بگيريم.
بارونس ترنر از کامدن تا سال ۲۰۰۸ معاون سخنگوي مجلس اعيان بريتانيا بود و يک عضو برجسته از کميته پارلمانتري بريتانيا براي ايران آزاد است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر