1393/08/10 - 2014-11-01 -
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، این نشست که روز جمعه نهم آبانماه آغاز بکار کرده، هیأت حکومت اسلامی ایران به سرپرستی جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوقبشر دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران در این نشست شرکت کرده است.
در این نشست، کارنامه چهار ساله حکومت اسلامی ایران در مورد حقوقبشر بررسی و وضعیت حقوقبشر در حکومت اسلامی ایران با انتقاد اکثر کشورهای شرکتکننده روبرو گردید.
نمایندگان کشورهای نظیر، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، آمریکا، اوروگوئه، آرژانتین، استرالیا، اتریش، بحرین، برزیل، کاستاریکا، قبرس، دانمارک و پاراگوئه از وضعیت حقوقبشر در حکومت اسلامی ایران انتقاد کردهاند.
این کشورها خواستار رفع تبعیض نسبت به ملیتهای ایران، لغو و توقف حکم اعدام، آزادی زندانیان سیاسی و روزنامهنگاران، پایان دادن به بازداشت خودسرانه شهروندان، رعایت حقوق اقلیتهای مذهبی و ملیتها در ایران شدند.
تیمور الیاسی نماینده سازمان حقوقبشر کُردستان ایران - ژنو، در این ارتباط به خبرنگار کُردپا اعلام کرد: در حالیکه حکومت اسلامی ایران در نشست چهار سال قبل ١٢٦ توصیه شورای سازمان حقوقبشر در مورد بهبود وضعیت حقوقبشر را تصویب کرده بود، نه تنها هیچکدام از این توصیهها را عملی نکرده است، بلکه وضعیت حقوقبشر به ویژه طی یکسال گذشته وخیمتر شده است.
تیمور الیاسی نماینده سازمان حقوقبشر کُردستان ایران - ژنو
احمد
شهید در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده که از ماه ژوئیه ٢٠١٣ تا ماه ژوئن
٢٠١٤، دستکم ٨٥٢ نفر در حکومت اسلامی ایران اعدام شدهاند.تیمور الیاسی در این مورد گفت: صادق لاریجانی در پاسخ به انتقاد کشورها در مورد افزایش اعدام گفت، ٨٠ درصد مواد مخدر ضبطشده در جهان متعلق به ایران است به همین دلیل طبیعی است که ٨٠ درصد مجازاتها در این ارتباط باشند، بنابراین باید جامعه بینالمللی از حکومت اسلامی ایران سپاسگزاری کند.
الیاسی درباره موضع کشورها عضو در مورد حقوق ملیتها افزود: کشورهای فرانسه، اتریش، استرالیا، سوئد و هلند صراحتا موضع خود را نسبت به تبعیض ملی بر علیه ملیتهای ایران اعلام و موضع کشورهای شرکتکننده در مورد حقوقملیتها و اقلیتهای مذهبی پس از مسئله اعدام، دومین بحث این نشست بود.
تیمور الیاسی در ادامه اظهار داشت: هیئت حکومت اسلامی ایران مکانیسم (یو.پی.آر) را مطلوب وصف کرد، اما در حقیقت تلاش کردند برای بار دیگر افکار عمومی کشورهای خارجی را در مورد وضعیت حقوقبشر در حکومت اسلامی ایران منحرف نمایند.
وی افزود: علیرغم توجیه حکومت اسلامی ایران، بیش از ٩٠ کشور از وضعیت حقوقبشر در حکومت اسلامی ایران انتقاد و مجددا توصیههایی را به حکومت اسلامی ایران تقدیم کردند و قرار است روز سهشنبه هفته آینده هیئت ایرانی با جواب بله یا خیر در مورد تصویب این توصیهها، پاسخ خود را اعلام کند.
نماینده سازمان حقوقبشر کُردستان ایران افزودند: برای اولین بار مسئله مین ضدنفر از سوی نماینده کشور بوسنی در شورای حقوقبشر مطرح و اعلام کرد، علیرغم اینکه حکومت اسلامی ایران معاهده "اوتاوا" را امضا نکرده است، نسبت به پاکسازی ٢٠ میلیون مین ضدنفر در کشور خود اقدام جدی را انجام نداده است.
الیاسی گفت: قرار است هیئت حکومت اسلامی ایران درباره امضای معاهده "اوتاوا" روز سهشنبه هفته آینده موضع خود را اعلام کنند.
الیاسی در ادامه اظهار داشت: یکسال است که با پنج سازمان بینالمللی در مورد مکانیسم (یو.پی.آر) کار میکنیم و گزارشی را در مورد مسئله ملیتها و مین ضدنفر تقدیم به شورای حقوقبشر کردیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر