دوشنبه، اسفند ۰۴، ۱۳۹۳

190 تن از کنشگران مدنی و سیاسی طی نامه ای به رئيس فيفا خواستار لغو ممنوعيت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها شدند






جناب آقای سپ بلاتر،

ممانعت جمهوری اسلامی ايران از ورود زنان به استاديوم ها برای تماشای مسابقات فوتبال، که از سال ١٩٨٢ شروع شده است، ما را بر آن داشت تا از شما به عنوان عالیترين مقام فيفا برای رفع این ممنوعیت ناعادلانه کمک بخواهیم. اتخاد چنین سیاستی برعلیه زنان ايران اخلاقا اشتباه، تبعيض‌آميز و مخالف روح و اساسنامه‌ی فیفا و همچنین مغایر با قوانین حاکم بر سویيس و قوانين بين المللی است. فیفا وظیفه دارد که با هر گونه تبعیض و تعصب، از جمله محرومیت زنان از تماشای مسابقات فوتبال در ورزشگاه‌ها مقابله کند.

اساسنامه فيفا
تفکیک جنسیتی و تبعيض بر ضد زنان بر خلاف تعهدات بين المللی و روح وحدت‌بخش ورزش است که لازمه هر "بازی زيبا" است. چنين تبعيضی همچنين بر خلاف اساسنامه‌ی فيفا است. مادهٔ ٢(الف) اساسنامه‌ی فيفا به صراحت اعلام می‌کند که اهداف فیفا شامل ترویج فوتبال "در پرتوی ارزش‌های وحدت‌بخشی، تربيتی، فرهنگی، و انسانی" است. ماده ی ٣ اساسنامه مشخصا تصريح می‌کند که هرگونه تبعیض"بر علیه هر کشور، هر شخص یا گروهی از مردم به علت نژاد، جنسيت، زبان، مذهب، و عقايد سياسی يا به هر دليل ديگر اکیدا ممنوع و مجازات آن تعلیق یا اخراج است.
فيفا همواره برای رفع تبعیض اقدام کرده است، اعلام روزی به نام "نه به نژادپرستی" در تقويم فيفا از آن جمله است. خود جناب‌عالی نیز اشاره کرده‌اید که تحریم و مجازات‌های سخت برای رفع تبعيض ضروری است تا این عمل مغایر روح ورزش از فوتبال پاک شود. آیین‌نامه انضباطی فیفا، که بیان‌کننده مجازات‌هایی در صورت تخطی از مقررات فيفاست، در خصوص همه رقابت‌های ورزشی فيفا اعمال می‌شود. افزون بر آن همه‌ی مجامع ورزشی و اعضای آنها، از جمله باشگاه‌های ورزشی، مقامات رسمی، بازیکنان و تماشاگران، که فیفا اجازه ورودشان به مسابقات فوتبال را می‌دهد، موظف به تبعيت از اين آيين‌نامهٔ انضباطی‌اند.

قوانين سویيس
فیفا تحت قوانین سویيس به ثبت رسيده است. بنابراين موظف است بر طبق اين قوانين هر گونه تبعيض جنسيتی را منع کند. قوانین کشور فدرال سوییس هر گونه تبعيض جنسيتی را غيرقانونی اعلام کرده است. سازمان فدرال برابری جنسيتی مسئوليت دارد هر گونه نابرابری جنسیتی را بررسی و متخلفان را تحت تعقيب قانونی قرار دهد.

قوانين بين المللی
پيمان‌نامه سازمان ملل متحد در خصوص رفع هر گونه تبعيض بر ضد زنان در سال ١٩٧٩در مجمع عمومی به تصويب رسيد و در تاریخ های٢٣ ژانويه ١٩٨٧ و ٢٧ مارس ١٩٩٧ در سویيس نیز امضا و تصويب گردید. این کنوانسیون هر گونه تبعيض بر ضد زنان را ممنوع اعلام می کند و تبعیض را چنین تعریف می‌کند: "... هرگونه محرومیت از حقوق بنیادی يا ايجاد محدوديت در اين حقوق بر پايه‌ی جنسیت، که هدف آن یا نتیحه‌اش کاهش بهره‌مندی زنان از ورزش" باشد.

نتيجه
خط مشی جمهوری اسلامی ايران مبنی بر محروميت زنان از حضور در مسابقات فوتبال بر همه جهانیان آشکار شده است. هیچکس نباید به صرف جنسیتش از حضور در مسابقات فوتبال يا واليبال در ورزشگاه‌ها محروم شود. هیجکس نباید به جرم درخواست دیدن مسابقه فوتبال یا والیبال در ورزشگاه‌ها بازداشت شود يا مورد ضرب و شتم قرار گيرد. ورزش بايد جلوه‌گر روح والای انسانی باشد. ما از فيفا می‌خواهیم که بر اساس ماده ٣ اساسنامه خود، عضويت فدراسيون فوتبال جمهوری اسلامی را به حالت تعليق درآورد يا حداقل، همانند اقدام شايسته فدراسيون جهانی واليبال در سال ٢٠١۴، ايران را از ميزبانی مسابقات بين المللی، که زیر نظر فیفا است، محروم کند و مانع از برگزاری هر گونه برنامه ورزشی سازمان‌یافته از طریق فیفا در ایران شود تا حکومت ایران به این تبعیض جنسیتی بر ضد زنان خاتمه دهد.
چنانچه به سند یا مدرکی در اين باره نياز داريد، خواهشمند است از تماس با ما دريغ نفرماييد. پيشاپيش از توجه شما به اين نامه سپاسگزاريم ومنتظر پاسخ جناب‌عالی هستيم.



 چهارم اسفند ۱۳۹۳

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر