در راستاى تلاش دولت سوئد در مساله مبارزه با نژادپرستى و برقرارى مساوات كامل، اين كشور قصد دارد واژه هایی را كه بر معانى تبعیض آميزى دلالت مى كند را از قوانين خود حذف يا تغيير دهد.

اریک اولنهاگ وزیر ادغام دولت سوئد به بخش خبری تلویزیون سوئد گفت که دولت قصد دارد مفهوم نژاد را از قوانین سوئد حذف کند.

به همين منظور مقرر شد كه دولت کمیسیونی را برای رسیدگی به این موضوع تعیین کند. طبق اظهارات وزیر ادغام (امور حقوق بشری)، وجود مفهوم نژاد در قوانین می‌تواند یک تأثير منفی را به‌دنبال داشته‌باشد و خطر پیش‌داوری را افزایش می‌دهد.

اولنهاگ می‌گوید: من می‌توانم در مورد نژادپرستی و احساسات ضد یهودی صحبت کنم اما صحبت‌کردن درباره‌ی نژاد در قانون به‌این‌معناست که از موضوع وجود نژادهای مختلف در انسان‌ها دورشویم. اگر واژه‌ی نژاد را حذف کنیم تا دوره‌ی بعدی انتخابات می‌توانیم خیلی از مسائل را حل کنیم.

کشور سوئد یکی از آرام ترین کشورهای جهان محسوب می شود و به عنوان نمونه اى از ادغام نظام سرمايه دارى با سوسیال دموکراسی و رفاه اجتماعى در تمام جهان شناخته شده است. اکنون هشت سال است که قدرت در این کشور در دست احزاب راست و محافطه کار افتاده و در انتخابات چهار سال پیش نیز یک حزب نژادپرست وارد پارلمان این کشور شده است.

گسترش گفتمان نژاد پرستى مخصوصا از سوى حزب دمكراتهاى سوئد كه امسال در پارلمان اتحاديه اروپا نیز پيروز شدند باعث نگرانى هاى زيادى براى جامعه سوئد شده است. در 6 مارس 2014 در اعتراض به نژادپرستی و فاشیسم در شهر مالمو در جنوب سوئد هزاران نفر به خيابانها آمدند . در این شهر طرفداران حزب ملی گرای افراطی "نازی" چند تن از فعالین مدافع حقوق زن را با ضربات چاقو مورد هدف قرار داده بودند. در اثر این حمله جنایتکارانه 4 نفر زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.

امروزه نژادپرستي در سوئد رسما جرم شناخته مي شود و هيچ يك از نمادهاي نژادپرستي در مکان های عمومي قابل تحمل نیست. تبليغات در راستای کاهش نژادپرستی تا حد زيادي موثر بوده است.

ناظران مى گويند كه اين تصميم دولت براى حذف واژه نژاد گامى است به سوى مبارزه هرچه بيشتر با جريانات افراطى كه به آينده همزيستى مسالمت آميز در اين كشور لطمه وارد مى سازند.

سوئد حتى در زمينه آموزش زبان هاى مادرى نيز سعى مى كند تفاوتى ميان زبان سوئدى و ديگر زبانهاى موجود قائل نشود و طبق قوانين سوئد، در مناطق شمالی این کشور علاوه بر زبان رسمی به زبان سامی و زبان فنلاندی نیز  سخن گفته می شود. در سوئد  5 زبان اقليمی اعم از عربی، فنلاندی، تورندال، رومانی( زبان كولی ‌ها) و ييدی (زبان يهوديان) تكلم می شود.

آن دسته از كودكانی كه به زبان سامی تكلم می کنند، نيز از حق استفاده از زبان عربی در مدارس پايه و مدارس فرهنگ بومی (سامی) برخوردار می باشند و اين در حالی است كه آموزش سال ششم به زبان سوئدی و عربی ارائه مي‌گردد. آندسته از دانش آموزانی كه به زبان فنلاندی تكلم می نمايند نيزمی توانند به زبان مادری خود در مدارس پايه و مدارس مقطع تكميلی متوسطه آموزش بينند.

از زمان جنگ جهانی دوم، سير صعودی مهاجرت به سوئد منجر به پيدايش تعدادی از گروه‌های زبانی اقليت گرديده كه از زبان مادری غير سوئدی برخوردار می باشند. طبق قوانين آموزشی سوئد چنانچه تعداد كودكانی كه در خانه به زبانی غير از زبان سوئدی تكلم می نمايند بر 5 دانش آموز بالغ گردد، آموزش به زبان مادری به آنان ارائه می گردد.