دوشنبه، شهریور ۰۴، ۱۳۹۲

وزیر امور خارجه بریتانیا: احتمال اقدام نظامی علیه رژیم اسد بدون توافق شورای امنیت
 



دویچه وله : در حالی که بریتانیا خود را برای شرکت در یک حمله احتمالی به رژیم اسد آماده می‌کند، رئیس‌جمهور سوریه به آمریکا پیرامون تکرار یک "ویتنام دوم" هشدار داد. ترکیه نیز اعلام کرد که با یک ائتلاف بین‌المللی علیه اسد همکاری می‌کند.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، در روز دوشنبه (۲۶ اوت/۴ شهریور) اعلام کرد که امکان دارد بدون وحدت نظر در شورای امنیت سازمان ملل نیز پاسخی مناسب به حمله شیمیایی از سوی رژیم اسد داده شود.
وی در یک گفت‌وگوی رادیویی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد که "بدون توافق شورای امنیت سازمان ملل نسبت به حمله شیمیایی در سوریه واکنش نشان داد" گفت: «به نظر من پاسخ مثبت است. در غیر این صورت نمی‌توان به چنین اعمال جنایت‌کارانه‌ای پاسخی مناسب داد . فکر نمی‌کنم که این جنایت مورد تایید کسی باشد.»
دولت بریتانیا خود را برای عملیات نظامی در سوریه آماده می‌کند. بنا به گزارش‌های رسیده، دولت کامرون قصد دارد نمایندگان پارلمان این کشور را از تعطیلات تابستانی فرا بخواند تا درباره حمله احتمالی به رژیم اسد تصمیم گرفته شود.
گفته می‌شود که چنین درخواستی از سوی هر دو حزب بزرگ کشور (حزب کارگر و حزب محافظه‌کار) صورت گرفته است. یک سخنگوی دولت بریتانیا اعلام کرد که "دولت باید این امکان را داشته باشد که در صورت ضرورت به سرعت دست به عمل بزند".
بنا به گزارشی که روزنامه "تایمز" در روز دوشنبه (۲۶ اوت/۴ شهریور) منتشر کرد، نیک ناوتون، رئیس ستاد ارتش بریتانیا، با همتای آمریکایی خود، ژنرال مارتین دمپسی، ملاقات داشته است. بنا به این گزارش فرماندهان نظامی دو کشور در حال حاضر ترجیح می‌دهند مواضع ارتش اسد از کشتی‌های جنگی مورد حمله قرار گیرد.
داوداغلو: ترکیه در ائتلاف بین‌المللی علیه سوریه شرکت می‌کند
احمد داوداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، در روز دوشنبه (۲۶ اوت) اعلام کرد: «اگر ائتلافی علیه رژیم سوریه ایجاد شود، ترکیه خواهان مشارکت در آن است.»

داوداغلو در گفت‌وگو با روزنامه "ملیت" تصریح کرد که حتی اگر توافقی در شورای امنیت در مورد سوریه صورت نگیرد، این کشور با ائتلاف بین‌المللی علیه رژیم اسد همکاری خواهد کرد.
مرکل و کامرون رژیم اسد را در حمله شیمیایی مقصر می‌دانند
به گفته یک مقام بریتانیایی، دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت‌وگویی تلفنی داشته‌اند و هر دو در این مورد هم نظرند که "شک اندکی" وجود دارد که رژیم اسد مسبب حمله شیمیایی اخیر نباشد.
رهبران آلمان و بریتانیا بر این باورند که بازرسان سازمان ملل باید از محل حادثه اطلاعات بیشتری کسب کنند. اما احتمال می‌رود که با گذشت چند روز از حمله شیمیایی آثار کمی از مواد شیمیایی باقی مانده باشد. گفته می‌شود که بازرسان شاید نتوانند آثار و شواهد محکمی برای عاملان این حمله شیمیایی بیابند.
به گفته این مقام بریتانیایی‌، برلین و لندن خواهان "پاسخ قاطع" جامعه جهانی در قبال بکارگیری سلاح شیمیایی در سوریه هستند.
پیشتر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز گفته بود که احتمال قوی وجود دارد که رژیم اسد عامل حمله شیمیایی اخیر در حومه دمشق باشد.

جهان در انتظار تحقیق بازرسان سازمان ملل
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، از بازرسان خود در سوریه خواست که بدون تعلل تحقیقات را شروع کنند. بان کی مون درباره اهمیت این تحقیقات گفت: «سرعت در انجام این کار مهم است. ما دیگر نمی‌توانیم تاخیری را در این زمینه مجاز بدانیم.»
دبیرکل سازمان ملل بار دیگر خواستار "آزادی کامل" بازرسان برای روشنگری پیرامون حمله شیمیایی اخیر شد. بان کی مون افزود: «در برابر آنچه که جنایتی فجیع علیه بشریت به شمار می‌آید، نباید سکوت کرد و آن را بی‌مجازات گذاشت.»
بازرسان سازمان ملل در حال حاضر در دمشق به سر می‌برند و از بامداد دوشنبه (۲۶ اوت) بررسی‌های خود را پیرامون بکارگیری سلاح شیمیایی در حومه دمشق آغاز کرده‌‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر