سازمان بهداشت جهانی بهار امسال در گزارشی نوشت ایران در بین ۱۹۰ کشور رتبه ۱۶۶ مصرف سرانه الکل را دارد.
سازمان بهداشت جهانی بهار امسال در گزارشی نوشت ایران در بین ۱۹۰ کشور رتبه ۱۶۶ مصرف سرانه الکل را دارد.
به گزارش روز دوشنبه ۱۴ مهر روزنامه شرق، این نماینده مجلس، این آمار را به نقل از مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرده است. با این حال وی توضیح نداده که این ۲۰۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی در چه بازه زمانی مصرف شده است.

به گفته وی «در بسیاری از مناطق ایران، مصرف الکل افزایش داشته است.»
سازمان بهداشت جهانی بهار امسال گزارشی کامل درباره مصرف الکل در دنیا منتشر کرد.
این گزارش نشان می‌دهد ایران در بین ۱۹۰ کشور رتبه ۱۶۶ مصرف سرانه الکل را دارد. بر اساس این گزارش بلاروس، مولداوی و روسیه بیشترین سرانه مصرف الکل در جهان را دارند.
بر پایه این گزارش، ایران همچنین کشور نوزدهم دنیا از نظر میزان مصرف بالای الکل به ازای هر مصرف‌کننده است.
گزارش منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که هر مصرف‌کننده در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل مصرف می‌کند که این رقم دو برابر یک شهروند آمریکایی و حتی بیشتر از شهروندی روسی است.
با وجود ممنوعیت مصرف و خرید و فروش الکل در ایران، برخی گزارش‌ها از حضور بیش از ۲۰۰ هزار فعال در بازار مشروبات الکلی در ایران خبر می‌دهند. گزارش‌های دیگری هم منتشر شده است که می‌گوید در ایران بیش از ۸۰ میلیون لیتر در سال الکل مصرف می‌شود.
گفته می‌شود هر سال بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی به ایران قاچاق می شود که این اعداد و ارقام غیر از مشروبات دست‌ساز و تولیدات شخصی است. در ایران دسترسی به الکل از طریق توزیع‌کنندگانی انجام می‌شود که ساقی نام دارند.
با یک تماس تلفنی انواع مشروبات الکی با برندهای گوناگون در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و زمان انتظار برای رسیدن این کالا، طبق اعلام سازمان مبارزه با مواد مخدر ۱۷ دقیقه است.
یکی از موارد نگران‌کننده در مورد مصرف الکل در ایران، سن مصرف‌کنندگان است.
در حالی‌که در کشورهای اروپایی فروش و استفاده از مشروبات الکلی برای جوانان زیر ۱۸سال ممنوع است و برای افراد خاطی مجازات‌های سنگین در نظر گرفته شده، در ایران ۱۷ تا ۳۵ ساله‌ها اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان الکل هستند.
سال گذشته بر اثر مصرف مشروبات الکلی که حاوی غلظت بالای الکل صنعتی بود، در شهرستان رفسنجان استان کرمان دست‌کم ۹ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۰۰ نفر نیز دچار عوارض جسمی شدند.
رادیو زمانه