جایزه حقوق بشری پارلمان اروپا با عنوان جایزه ساخاروف، در سال ۲۰۱۴ به دنیس موکوِگی، پزشک زنان در کنگو رسید.
دنیس موکوِگی، پزشک زنان در کنگو، برنده جایزه ساخاروف ۲۰۱۴
دنیس موکوِگی، پزشک زنان در کنگو، برنده جایزه ساخاروف ۲۰۱۴
مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا گفت، دنیس موکوِگی ۵۹ ساله از جمهوری دموکراتیک کنگو به‌دلیل سهم برجسته‌اش در کمک به زنان قربانی خشونت جنسی این جایزه را دریافت می‌کند.

موکوِگی در سال ۱۹۸۹ در شهر بوکاوو واقع در شرق کنگو یک بیمارستان زنان دایر کرد. در این منطقه در بسیاری از درگیری‌های مسلحانه از تجاوز به‌عنوان یک سلاح استفاده می‌شود.
دنیس موکوِگی مدت‌ها به‌عنوان کارشناس درمان آسیب‌های ناشی از تجاوزات گروهی که تأثیرات مخرب فیزیکی به‌جای می‌گذارند، در جهان مشهور بود.
در سال ۲۰۱۲ سوء‌قصدی به جان موکوِگی شد و او مجبور شد به اروپا نقل مکان کند اما پس از آن‌که شنید بیمارستان زنان بدون وجود او کارکردی ندارد در سال ۲۰۱۳ به بوکاوو بازگشت و از سوی ساکنان این شهر مورد استقبال قرار گرفت. او در همان سال نامزد دریافت جایزه نوبل آلترناتیو شد.
پارلمان اتحادیه اروپا اظهار امیدواری کرده است که با اعطای جایزه حقوق بشری، موارد نقض آن در هر کجا که رخ می‌دهند، جدی گرفته شوند.
مراسم اهدای جایزه ساخاروف به دنیس موکوِگی در روز ۲۶ نوامبر در استراسبورگ برگزار خواهد شد.
دیگر نامزدهای دریافت جایزه ساخاروف ۲۰۱۴، جنبش «یورومیدان» اوکراین؛ آیان حرسی علی، فعال حقوق زنان در هلند و لیلا یونس، فعال حقوق بشری جمهوری آذربایجان که برای دموکراسی در کشورش تلاش می‌کند، بودند. لیلا یونس هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برد.
جایزه ساخاروف معادل ۵۰ هزار یورو است.
سال گذشته این جایزه به ملاله یوسف‌زی به دلیل تلاش‌هایش برای ادامه تحصیل دختران در پاکستان رسید. یوسف‌زی چندی پیش جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
در سال ۲۰۱۲ این جایزه به نسرین ستوده، وکیل ایرانی مدافع حقوق بشر و جعفر پناهی، فیلمساز مطرح ایرانی تعلق گرفت.
رادیوزمانه