یکشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۹۳

جلوگیری از نوازندگی زنان در یک کنسرت! زنان کره ای هم خواندند و هم نوازندگی کردند



گروه «عرفان» که قرار بود، در هنرسرای «خورشید» اصفهان روی صحنه برود، اجرایش به‌دلیل حضور نوازندگان زن روی صحنه‌ی اجرا، لغو شد.

به گزارش ایسنا، گروه موسیقی «عرفان» به اصفهان آمده بود تا در اجلاس و جشنواره‌ی میراث فرهنگی ناملموس به اجرای موسیقی نواحی ایران بپردازد، اما با ناملایمتی‌هایی که از سوی مسوولان برگزاری اجلاس ICCN و مدیران اصفهان صورت گرفت، کنسرت این گروه در هنرسرای «خورشید» هم برگزار نشد.

این گروه موسیقی در آیین افتتاح اجلاس میراث فرهنگی ناملموس برخلاف وعده‌ی مسوولان، بدون حضور زنان نوازنده‌ی خود به اجرای موسیقی پرداخت، اما پس از این رویداد به اعضای

این گروه قول داده شد تا در هنرسرای «خورشید» با حضور همه‌ی اعضا و نوازندگان زن، به اجرای برنامه بپردازند. این در حالی است که در هنرسرا نیز از روی سن رفتن بانوان جلوگیری شد.

به گفته‌ی سرپرست گروه «عرفان»، برخورد تند و توهین‌آمیز مدیران، محمد طیبی (سرپرست گروه) را بر آن داشت تا برای حفظ جایگاه زنان و حرمتی که برای آن قائل است، از اجرای موسیقی در هنرسرای خورشید خودداری و همراه با اعضای گروه، اصفهان را با دلخوری ترک کنند.

این اتفاق در حالی رخ داد که در زمان برگزاری این اجلاس، زنان کره‌ای در هنرسرای خورشید هم نواختند و هم خواندند!

اما فرشاد رستمی، از اعضای گروه موسیقی «عرفان» درباره‌ی اجرا نشدن کنسرت موسیقی این گروه در هنر سرای خورشید، به خبرنگار ایسنا گفت: مردم استقبال خوبی برای اجرا کنسرت داشتند، اما اتفاقاتی پیش آمد که منجر به اجرا نشدن کنسرت شد. نحوه‌ی ممانعت مسوولان هم به‌گونه‌ای بود که هر کسی تقصیر را گردن دیگری می‌انداخت.

این نوازنده ادامه داد: شخص سومی که غایب بود و شاید هیچ کسی از افرادی که در هنرسرا حضور داشتند، او را نمی‌شناختند، روند ماجر را هدایت می‌کرد. بنابراین همه می‌خواستند ممانعت از برگزاری کنسرت را گردن دیگری بیندازند.

رستمی با بیان این‌که افرادی که در هنرسرا بودند می‌گفتند، «آقای قطبی - مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان - جلوی برگزاری این کنسرت را گرفته است» اظهار کرد: قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد نوشته شده و مدون است و ما برای اجرای این کنسرت مجوز ارشاد را داشتیم.

تفاوت زنان کره‌ای و ایرانی چیست؟
همچنین پیروز ارجمند، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نوازندگی زنان کره‪ای در اصفهان، گفت: این دوگانگی‌ها را متوجه نمی‌شوم و برای من این سوال است که چرا نسبت به فرهنگ خودمان که اصیل و اسلامی است، چنین رفتار می‪کنیم و سخت‌گیری‌هایی که برای هنرمندان اصیل ایرانی می‌شود، برای یک نفر که در جشن می‌نوازد نمی‌شود. چرا نباید فضای آرام و امنی را برای هنرمندان موسیقی اصیل خود فراهم کنیم؟ در بسیاری از جشن‌ها با موسیقی‌هایی که در شأن ایران نیست، برخورد نمی‌شود، ولی با هنرمندان اصیل این‌گونه رفتار می‌شود! من معتقدم باید مسوولان برگزاری این اجلاس جوابگو باشند

ارجمند با تأکید بر وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به‌طور کلی، وظیفه‌ی ما حمایت از حقوق هنرمندان، مردم و سیاست‌های کلی نظام است. در موارد این چنینی با رعایت حقوق هر سه گروه وارد می‌شویم.

وی ادامه داد: چرا گروهی که مورد تأیید ما بوده، اجرا نرفته است؟ افرادی که جلوی این برنامه‌ها را می‌گیرند، متوجه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی نیستند و نمی‌دانند که این تهاجم به خانواده‌ها رسوخ می‪کند. اگر فضای سالم و خوبی را برای خانواده‪های ایرانی فراهم کنیم، این تهاجم به خانواده‌های ما رسوخ نمی‌کند

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: وقتی مقام معظم رهبری به جنگ نرم و تهاجم فرهنگی اشاره می‪کنند باید به این سخنان بیشتر توجه کرد. مسائل فرهنگی مثل مشکلات اقتصادی نیست که به سرعت تأثیر بگذارد، این مسائل در دراز مدت و زیرپوستی حرکت می‪کند و تأثیر مخفیانه می‪گذارد. بنابراین به جای پاک کردن صورت‌مسأله به‌دنبال یک ساختار مشترک برای فرهنگ ایرانی باشیم تا در برابر جنگ نرم و تهاجم فرهنگی بایستیم.


[تاريخ مطلب: بيستم مهر ۱۳۹۳ برابر با دوازدهم اکتبر ۲۰۱۴]  پیک ایران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر