به گفته مقامهای افغان ساخت دومین نیروگاه انرژی خورشیدی این کشور قرار است به زودی در ولایت قندهار در جنوب افغانستان آغاز شود.
آقای ویسی گفت که مطالعات اولیه این نیروگاه تکمیل شده و چند روز پیش قیمت ساخت این نیروگاه در کشور امارات متحده به مناقصه گذاشته شد و ۴۸ شرکت در این مناقصه شرکت کرده بودند.
به گفته آقای ویسی به زودی همایش دیگری برای بررسی فنی این نیروگاه برگزار خواهد شد.
او گفت که ۱۰ میلیون دلار هزینه ساخت این نیروگاه را دفتر توسعه بین المللی آمریکا (USAID) پرداخت خواهد کرد و بخش خصوصی نیز در ساخت آن سهم خواهد داشت.
آن گونه که آقای ویسی میگوید افغانستان با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی و ۳ هزار ساعت آفتاب تابان در سال امکان زیادی برای استفاده از انرژی آفتابی و تولید آن دارد.
در حال حاضر در سراسر این کشور حدود ۶.۷ مگاوات انرژی آفتابی تولید میشود.
در سند اولویتهای ملی افغانستان (NPP) نیز تولید انرژی خورشیدی یکی از امیدواریهای افغانستان خوانده شده و گفته شده که در بسیاری از مناطق این کشور تابش خورشید به حدی است که ظرفیت بالایی برای تولید برق آفتابی در این مناطق وجود دارد.
افغانستان به رغم قابلیتهایی که در زمینه تولید انرژی برق با استفاده از باد، آفتاب، زغال سنگ دارد، هنوز هم وابسته به برق تولیدشده در خارج از این کشور است.
از حدود هزار مگاوات برق مورد نیاز این کشور، ۵۶۰ کیلو وات از کشورهای ایران (۲۲درصد)، تاجیکستان (۴درصد)، ترکمنستان (۱۷درصد) و ازبکستان (۵۷ درصد) وارد می شود و تنها ۳۴۰ مگاوات در داخل تولید میشود.
اولین نیروگاه برق آفتابی در ولایت بامیان در مرکز افغانستان ساخته شده است. این پروژه برق آفتابی با هزینه ۱۵ میلیون دلار کمک کشور زلاند نو ساخته شده است.
به گفته مقامات محلی ظرفیت این پروژه ۱.۰۳ مگاوات است و در حال برای بیشتر از ۱۵۰۰ خانواده انرژی برق ۲۴ ساعته عرضه میکند.
27.11.2015
بی بی سی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر