شنبه، دی ۱۴، ۱۳۹۲

3:57:28 PM 1392/10/14
تالاب خشکیده گاوخونی
تالاب خشکيده گاوخونی

-از ادعاهای دولت روحانی تا واقعيت هوا و محيط زيست

چرا باتلاقهای جنوب کرمان خودسوزی می کنند؟


بنا بر خبرهای منابع حکومتی، در عنبرآباد در جنوب کرمان شکافهای چندين کيلومتری در زمين پديدآمده است و به بسياری از نقاط مسکونی آسيب رسانده است. اين پديده از باتلاقهای اطراف جيرف و باتلاق رومورز در اطراف روستای رومورز نشأت گرفته است. اين باتلاقها از فرط خشکی، دچار خودسوزی شده اند. ستونهای دود از شکافهای باتلاق خشکيده بيرون می زند و زمين باتلاق به شعاع کيلومترها شکافهای عميق برداشته و نشست کرده است.

رسانه ها و کارگزاران حکومتی، دربيان علت اين واقعه آسمان را نشان می دهند و طبق معمول تقصير را متوجه «هوا» می کنند. در حاليکه حيات باتلاقهای کرمان، نه به آب باران بسته بود نه به آبهای سطحی. اين باتلاقها از مسير زير زمينی زاينده رود که از تالاب گاوخونی به سمت جنوب کرمان می رود تغذيه می شدند. خشکيدن اين باتلاقها و نشست زمين نتيجه مستقيم دزديدن آب زاينده رود و خشکاندن تالاب گاوخونی در اثر سياستهای چپاولگرانهٴ رژيم است. از آنجا که دولت حسن روحاني سياست پاسدار احمدی نژاد در دزديدن آب از سرچشمه های کارون و زاينده رود را ادامه می دهد، در مورد علت خشکيدن تالابهای اصفهان و کرمان و خوزستان، يکی خدا را مقصر می داند که باران کم باريده و ديگری مردم را که بی رويه از سفره های زير زمينی، آب برداشته اند.

واقعيت اين است که از شروع دولت حسن روحانی در امر محيط زيست و به خصوص وضعيت آب و هوا، در شهرها و رودهای بحرانی روز به روز وخيم تر شده است.

اما در تبليغات حکومتی، اين وضعيت تا حد ممکن لاپوشانی می شود، مثلاً در حالی که سطح آب درياچه اروميه در ماههای اخير، 28 سانتيمتر ديگر پايين رفته، يعنی معادل 600 ميليون مترمکعب ديگر کاهش يافته، کهرم کارشناس حکومتی که تا پيش از اين اعتراف کرده بود درياچه اروميه مرده و قابل احياء نيست، در روز 8 دی در روزنامه حکومتی اعتماد نوشت، «با برفی که در اطراف درياچه باريده، و سياستهای دولت، درياچه اروميه تا 4، 5سال ديگر احياء می شود». اين توليد «اميد» واهی در شرايطی است که مدير کل محيط زيست آذربايجان غربی اعتراف کرده است: «85 درصد درياچه اروميه تبديل به شوره زار شده است و تنها 6 درصد از آب درياچه اروميه يعنی حدود تقريباً 2ميليارد متر مکعب آب در درياچه باقی مانده است».

«اميد» در دولت حسن روحانی همان «دروغ» های شناخته شده احمدی نژادی است.

در يک نمونهٴ ديگر، در حالی که هفته گذشته بار ديگر وضعيت هوا در تمامی کلان شهرهای ايران از مرز هشدار گذشت، گروگانگير سابق سفارت آمريکا، معصومه ابتکار، به صحنه آمد تا يک فقره ديگر از اين «اميد» های واهی ساخت دولت روحانی را به خورد مردم بدهد. عنوانهای ريز و درشت در رسانه های حکومتی ديدنی بودند. يکی به نقل از او نوشت: «طرح ملی کاهش آلودگی هوا را به زودی تصويب می کنيم» و يا «ابتکار به دنبال بودجه برای محيط زيست».

علت اصلی آلودگی هوا، توليد سوخت غيراستاندارد

در حالی که علت اصلی آلودگی هوا، توليد سوخت غيراستاندارد توسط دولت است و آلايندگی صنايع در دست حکومت. مثل نيروگاه شازند اراک و ذوب اصفهان، که از يک سو سوختهای غيراستاندارد و نازل مثل مازوت مصرف می کنند و از سوی ديگر فيلترهای کوره های خود را از دور خارج کرده اند. درد شهرهای اصفهان، اراک، اهواز، تهران و تبريز غيراين چيزی نيست. و رژيم همين را به مردم نمی گويد.

در هفته دوم ديماه در حالی که مرز عدد شاخص آلودگی هوای اصفهان از 200 و حتی در مقطعی از 300 هم گذشت و مرزهای اضطرار و بحران را رد کرد، رژيم دم نزد و اعلام شرايط اضطراری و بحرانی نکرد. کما اين که از تهديد زندگی 25 ميليون نفر يعنی نزديک به يک سوم جمعيت کشور در اثر نارساييهای زيست محيطی حاصل از سياستهای نظام ولايت فقيه دم نمی زنند.

واقعيت اين است که ديگر مردم ايران می دانند که مشکل در بودجه و اين حرفها نيست. بلکه مشکل آلودگی هوا و وضعيت آب، ناشی از رويکرد ضد مردمی نظام است که آب و هوا را هم دستمايهٴ غارت و پرکردن جيب ايادی خود کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر