«خدامراد صفایی» رئیس انجمن اسلامی کارگران خبازان در گفتو گو با خبرگزاری حکومتی ایلنا با اشاره به افزایش قیمت نان ۸۵ هزار واحد خبازی کشور از اول آذر، گفت: در پشت افزایش قیمت اقلام اساسی باید منطقی وجود داشته باشد اما به نظر نمیرسد که افزایش قیمت نان آنهم وقتی که تنها ۴ ماه به پایان سال مانده ثمری برای مردم و اقشار ضعیف جامعه داشته باشد.
وی افزود: وقتی میگوییم پشت افزایش قیمت نان باید منطقی وجود داشته باشد معنای آن این است که افزایش قیمت باید بر بالا رفتن دستمزد کارگران و بهبود کیفیت نان تاثیر بگذارد اما تجربه بالا رفتن قیمت نان در سالهای گذشته نشان داده که هیچکدام از این دو قرار نیست که اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه تنها کارفرمایان از افزایش قیمت نان سود میبینند، گفت: به گفته مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران؛ قیمت نان ۱۵ درصد افزایش نیافته بلکه ۳۲ درصد افزایش داشته بدین خاطر که علاوه بر افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان شاهد کاهش وزن چانه به نسبت سال ۱۳۹۳ هستیم یعنی از همان سالی که گفته قیمت نان افزایشی نداشته است.
صفایی افزود: واقعیت به مردم گفته نشده و سعی شده مردم را اینگونه قانع کنند که افزایش قیمت نان به نفع خود آنهاست چراکه نان با کیفیتی مصرف میکنند. البته باید گفت که این تنها مردم نیستند که واقعیتهای افزایش قیمت نان به انها گفته نشده بلکه همانطور که گفتم به کارگران خباز نیز اینگونه گفته شده که افزایش قیمت نان به بهبود شرایط معیشتی آنها میانجامد.
هم اکنون قیمت نان بربری از ۶۵۰ به ۷۵۰ تومان، تافتون سنتی از ۴۰۰ به ۴۶۰ تومان، سنگک از ۸۰۰ به ۹۲۰ تومان و لواش و تافتون گردان از ۲۱۰ به ۲۴۰ تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کارفرمایان خباز ترجیح دادهاند با بکارگیری کارگران تازهکار و کارگران خارجی در خبازیها، کمترین دستمزد را پرداخت کنند، تصریح کرد: این استدلال که بالا رفتن قیمت نان به نفع کارگران است را باید فریبنده و بیمبنا ارزیابی کرد.
صفایی با بیان اینکه به زودی تورم به سمت قیمت سایر اقلام سبد مصرفی خانوارهای کارگری یورش میبرد، گفت: وقتی افزایش قیمت نان موجب بالا رفتن قیمت لبنیات میشود باید به صورت زنجیرهای منتظر افزایش تورم به قیمت سایر کالاها که در سبد مصرفی اقشار فرودست قرار دارند، هم باشیم.
نرخ های جدید نان در استان تهران در حالی امروز (شنبه) نهایی و اعلام شد که با «پول خرد» رایج کشور همخوانی ندارد اما به گفته رئیس اتحادیه نانوایان، این مشکل با ارایه نان بیشتر حل می شود.
به گزارش خبرنگارحکومتی اقتصادی ایرنا، براساس توافق انجام شده بین اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان سنتی تهران و اجرای دستورالعمل کارگروه آرد و نان استان تهران تمامی واحدهای سنتی نانوایی تهران مکلف به رعایت نرخ های مصوب شدند.
طبق مصوبه اتحادیه نانوایان سنتی باید واحدهای نانوایی از امروز شنبه ضمن ارایه نان با کیفیت مطلوب، نرخنامه مصوب کارگروه آرد و نان استان تهران را رعایت کنند.
بلامانع بودن ارایه نان کنجدی بنا به درخواست مشتری برای انواع نان سنتی، بلامانع بودن ارایه انواع نان با وزن چانه بیشتر بنا به درخواست مشتری با رعایت قیمت مصوب و بلامانع بودن ۲ درصد احتمال بروز خطا در وزن چانه خمیر نان توسط نیروی انسانی از دیگر نکاتی است که اتحادیه نانوایان به واحدهای صنفی ابلاغ کرده است.
براساس این مصوبه نرخ انواع نان بربری ۷۴۷۵ ریال، تافتون سنتی ۴۶۰۰ ریال، لواش و تافتون گردان ۲۴۱۵ ریال و سنگک ۹۲۰۰ ریال از امروز اجرایی شد.
همچنین طبق این مصوبه، وزن چانه خمیر نان بربری ۵۱۰ گرم، تافتون سنتی ٢٣٠ گرم، لواش و تافتون گردان ۱۴۰ گرم و نان سنگک ۵۶۰ گرم است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر