شنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۹۳

درتازه ترين فهرست ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان تركيه پنج برابر ايران ” دانشگاه برتر” دارد

بگو نه begoonah

در كشوري كه اوباش بر آن حكم مي رانند و ”بازار داغ خرید و فروش مقاله و پایان‌نامه دكترا” دم هر دانشگاه در پي مشتريان بيشتري است. در كشوري كه بيشترين فرار دان...
Mehr anzeigen
Foto: ‎درتازه ترين فهرست ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان تركيه پنج برابر ايران ” دانشگاه برتر” دارد.
در كشوري كه اوباش بر آن حكم مي رانند و ”بازار داغ خرید و فروش مقاله و پایان‌نامه دكترا” دم هر دانشگاه در پي مشتريان بيشتري است. در كشوري كه بيشترين فرار دانش آموختگانش به دليل مسائل امنيتي و ترس از مافياي قدرتي كه در دست ولي فقيه و سپاه پاسداران و بسيج و لباس شخصي ها و عمله و اكره ارتجاع  است و فارغ التحصيلانش ، گروه گروه به «بلاد كفر» مي گريزند! دانشگاههايش سرنوشتي بهتر از اين نخواهند داشت.
در تازه ترين بررسي فهرست ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان سهم ايران تنها دو دانشگاه است كه در رده‌بندی، ۳۰۰ دانشگاه آخر در گروه‌های پنجاه‌تایی جا گرفته‌اند. دانشگاه صنعتی شریف در دامنه ۶۰۱-۶۵۰ و دانشگاه تهران در دامنه ۶۵۱-۷۰۰ قرار دارند. تركيه پنج برابر ايران ” دانشگاه برتر” دارد
در این رده‌بندی آمریکا با ۱۴۷ دانشگاه جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
موسسه رده‌بندی QS از حدود دو دهه پیش به بررسی کیفیت دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی جهان می‌پردازد و هر سال نتیجه‌ی این بررسی‌ها را به صورت فهرست منتشر می‌کند
در تازه‌ترین فهرست این موسسه، ایالات متحده آمریکا همچون سال‌های گذشته با فاصله‌ای چشمگیر نسبت به دیگر کشورها در صدر قرار دارد.
در رده‌بندی سال ۲۰۱۳ بیش از نیمی از ۲۰ دانشگاه نخست جهان آمریکایی و ۶ دانشگاه بریتانیایی هستند. موسسه فناوری ماساچوست در جایگاه نخست قرار دارد.
آمریکا و بریتانیا، به ترتیب با ۱۴۷ و ۷۳ دانشگاه برتر دارای بهترین موسسه‌های آموزش عالی در جهان محسوب می‌شوند. در میان ۸۰۰ موسسه‌ای که در تازه‌ترین رده‌بندی RS قرار دارند ۲۲۴ دانشگاه آسیایی هستند
در این رده‌بندی، ۳۰۰ دانشگاه آخر در گروه‌های پنجاه‌تایی جا گرفته‌اند. دانشگاه صنعتی شریف در دامنه ۶۰۱-۶۵۰ و دانشگاه تهران در دامنه ۶۵۱-۷۰۰ قرار دارند.
بر اساس این رده‌بندی وضعیت آموزش عالی در ایران حتا در قیاس با برخی از کشورهای منطقه نیز کاستی‌های قابل تاملی دارد.
جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری روز شنبه (۲۹ شهریور) به خبرگزاری ایسنا گفت، در رده‌بندی سال ۲۰۱۴ ترکیه پنج برابر و عربستان سعودی چهار برابر ایران دانشگاه برتر دارند.
به گفته‌ی مهراد برترین موسسه آموزش عالی در منطقه دانشگاه عبری اورشلیم اسرائیل شناخته شده که با سه پله ارتقاء نسبت به سال پیش رتبه ۱۳۸ را از آن خود کرده است.
با در نظر گرفتن نسبت جمعیت به تعداد دانشگاه‌های برتر، تفاوت میان کشورهای یاد شده آشکارتر می‌شود. جمعیت ترکیه با ده دانشگاه برتر اندکی کمتر از جمعیت ایران است و عربستان با ۸ دانشگاه در این فهرست، جمعیتی حدود ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارد.
اسرائیل نیز با ۵ دانشگاه در میان ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان حدود ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. ۳ موسسه آموزش عالی این کشور در بین ۲۰۰ دانشکاه اول جای دارند.
در میان دانشگاه‌های آسیایی رتبه نخست متعلق به دانشگاه ملی سنگاپور است که در رتبه ۲۲ جهانی قرار گرفته. دانشگاه هنگ کنگ و دانشگاه توکیوی ژاپن جایگاه‌های بعدی آسیا را به خود اختصاص می‌دهند و در رده‌بندی جهانی در پله‌های ۲۸ و ۳۱ جا گرفته‌اند.
کره جنوبی یکی دیگر از کشورهای آسیایی است که پس از ژاپن و چین بیشترین سهم از دانشگاه‌های برتر جهان را دارد. شماری از ۲۵ دانشگاه برتر کره‌جنوبی در میان ۵۰ دانشگاه نخست قرار دارند.
با توجه به جایگاه دو دانشگاه شریف و تهران، کیفیت آموزش عالی در ایران نسبت به برخی دیگر از کشورهای آسیایی نیز در موقعیت نامطلوبی قرار دارد.‎

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر