در یورو ۲۰۱۶ برای اولین بار در تاریخ تلویزیون آلمان، یک زن فوتبال مردان را گزارش را کرد تا نام خود را هم به عنوان اولین زن گزارش‌گر فوتبال مردان در تاریخ آلمان ثبت کند و هم یکی دیگر از زنانی باشد که هدف حمله‌هایی قرار می‌گیرد که با چنین اتفاق‌هایی مخالف‌اند و نقش‌های سنتی خود را در خطر می‌بینند.
کلودیا نوی‌من در فرانسه
کلودیا نوی‌من، ۵۲ ساله، خبرنگار و گزارش‌گر ورزشی تلویزیون زِدْ‌دی‌‌اِف (ZDF) آلمان، از سال ۲۰۱۱ پخش مستقیم بازی‌های فوتبال زنان را گزارش می‌کند. اما بازی ولز مقابل اسلواکی در هفته اول بازی‌های یورو ۲۰۱۶، اولین باری بود که او یک بازی فوتبال مردان را گزارش کرد.
او روز ۱۷ ژوئن/ ۲۸ خرداد هم بازی مهم ایتالیا-سوئد را گزارش کرد.
«فوتبال یک بازی مردانه است»
بازی ولز و اسلواکی اما  برای نوی‌من فقط ۹۰ دقیقه نبود. تازه بعد از بازی بود که موجی از اعتراض و انتقاد به تلویزیون زددی‌اف، یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های تلویزیون دولتی آلمان آغاز شد.
یک کاربر فیس‌بوک که نظرش در فیس‌بوک این شبکه دست‌کم ۲۸۳ بار لایک خورده، نوشته است: «فوتبال یک بازی مردانه است. امیدوارم امروز آخرین بار باشد. حیف این بازی!»
صفحه تلویزیون به او پاسخ داده: «آیا این یعنی زنان حق ندارند فوتبال تماشا کنند؟»
یک نفر دیگر همان‌جا نوشته: «یک زن به عنوان گزارش‌گر؟ مسخره است.»
کاربری در توییتر خود نوشته است: «زنان باید فوتبال زنان را گزارش کنند و فوتبال را برای مردان بگذارند، خانم نوی‌من عزیز!»
کاربر دیگری در صفحه فیس‌بوک تلویزیون زددی‌اف کامنت گذاشته که «امیدوارم مسئولان این‌جا را بخوانند … یک زن به هیچ‌وجه مناسب این کار نیست.»
زددی‌اف در فیس‌بوک توضیح داده است که کامنت‌های حاوی «تهدید و فحاشی» را حذف کرده و دست‌کم یک نفر را هم بلاک کرده است.
یک نفر دیگر اما نوشته است: «این ساعت آماده‌ کردن شام است، خانم محترم.»
کاربر دیگری توییت کرده: «یک زن دارد بازی را گزارش می‌کند؟ من مخالف تساوی حقوق زن و مرد نیستم، اما نمی‌توانند حداقل فوتبال را برای ما بگذارند؟»
او از شکلک «ناراحت» در توییت خود استفاده کرده است.
یک کاربر سوییسی هم نوشته است: «در زددی‌اف یک زن دارد فوتبال گزارش می‌کند. حالا دیگر فقط مانده پاپ شدن و پارکِ دوبل.»
و یک نفر دیگر: «یک زن دارد فوتبال گزارش می‌کند؟ آیا او اصلا اجازه دارد از آشپزخانه بیرون بیاید؟»
کاربر دیگری که نظرش ۷۴۲ لایک خورده، نوشته است: «متوقفش کنید. این که نمی‌شود. او باید فوتبال زنان را گزارش کند.»
این استدلال که «این که نمی‌شود» یا «چنین چیزی شدنی نیست» که یک زن فوتبال مردان را گزارش کند، کلیدواژه انتقادها به کلودیا نوی‌من در شبکه‌های اجتماعی است.
البته این تمام ماجرا نیست. کاربران زیادی هم در شبکه‌های اجتماعی به حمایت از او برخاسته‌اند.
عده‌ای گفته‌اند باورشان نمی‌شود که در سال ۲۰۱۶ هنوز چنین بحث‌هایی جریان دارد.
یک زن بازیگر با تصویری از توییت‌های مخالف گزارش‌گر زن، نوشته است: «اولین زن گزارش‌گر در زددی‌اف. به یورو ۲۰۱۶ خوش آمدید، شما ریاکاران نفرت‌انگیز!»
و یک کاربر آلمانی پس پایان بازی ولز-اسلواکی نوشته است: «بهترین بازیکن میدان: کلودیا نوی‌من!»

فارسی‌زبانان: تعجب، تحسین، ترس

از آنجا که برخی فارسی‌زبانان در ایران و خارج از ایران بازی‌های فوتبال را از شبکه‌های تلویزیون آلمان مانند زددی‌اف و شبکه اول آلمان دنبال می‌کنند، در فضای مجازی فارسی‌زبان هم واکنش‌هایی به این داستان وجود دارد:
مریم، شهروند ایرانی ساکن کانادا توییت کرده است: «گزارشگر بازی شبکه ZDF خانومه. اول تعجب کردم. خنده‌ داره که یه سری چیزا چقدر تو اعماق مغزم نفوذ داره که باید تعجب کنم! درواقع تاسف‌آوره!»


خلاصه بازی ایتالیا و سوئد را با گزارش کلودیا نوی‌من در اینجا ببینید.

کاربری در پاسخ به او نوشته: «قشنگ یه نیمه طول کشید تا عادت کنم! تجربه عجیبی بود! آموزش چقدر مهمه! و چقدر ما بدبختیم!»
کس دیگری توییت کرده که «برای اولین بار دارم بازی با گزارش زن می‌بینم.»
ملودی: «چرا یک زن نباید بتونه فوتبال گزارش کنه؟! این‌همه زن تو دنیا فوتبال بازی/ تماشا می‌کنن!»
و یک کاربر دیگر: «فکر کنم اگه خوب گزارش کنه مشکلى نداره، چى از خیابانى کم داره؟؟؟»
یک ایرانی ساکن آمریکا: «من تا حالا نشنیدم/ندیدم هیچ ورزشی رو در آمریکا یه خانم گزارش کنه.»
و یک ایرانی دیگر در واکنشی متفاوت: «من نمی‌دونم دنیا داره به کجا پیش می‌ره. از آینده می‌ترسم.»
رضا، ساکن تهران: «اگه بزنید zdf می‌بینید که بازی سوئد-ایتالیا رو یک زن داره گزارش می‌کنه. اونا از تماشاگر ساده فوتبال خیلی وقته گذر کردند.»
اما یک ایرانی ساکن آمریکا، نه‌ تنها گزارش‌گر زن، که حتی کارشناس زن را هم برنمی‌تابد: «تماشا کردن یورو از شبکه ESPN زجرآوره … کارشناس زن هم انگار معلم کلاس دومه!»

مدیران تلویزیون: ادامه دارد…

کلودیا نوی‌من با این‌که در اولین گزارش خود یک اشتباه فاحش داشت و با وجود موج انتقاد و توهینی که به‌خاطر او علیه سیاست‌های تلویزیون زد‌دی‌‌اف به راه افتاد، مورد حمایت کامل سردبیرانش است.
او در ۱۷ ژوئن/۲۸ خرداد، بازی مهم ایتالیا-سوئد را گزارش کرد تا بار دیگر موج انتقادات علیه این تلویزیون به راه بیفتد.
سردبیر بخش ورزش زددی‌اف ۲۰ ژوئن/۳۱ خرداد، در پاسخ به این سوال که آیا کلودیا باز هم بازی‌ای را گزارش خواهد کرد، گفته است «از اول قرار بود او دو بازی را گزارش کند. اما او همچنان فوتبال مردان را گزارش خواهد کرد. تردیدی در مورد آن وجود ندارد.»

«وقتی من گل قیچی‌برگردان می‌زدم شما به دنیا نیامده‌ بودید»

کلودیا نوی‌من که احتمالا نامش در تاریخ ثبت خواهد شد، می‌گوید که در مجموع اهمیتی به توفان‌های مجازی‌ای که علیه‌اش راه افتاده، نمی‌دهد.
او این روزها علاوه بر گزارش‌های مداومش از یورو، به‌خاطر مصاحبه‌هایش در مورد این حمله‌ها هم زیاد در رسانه‌ها دیده می‌شود. او در مصاحبه با روزنامه «واتس» گفته که این واکنش‌ها برایش دور از انتظار نبودند، اما «چیزی که از آن تعجب می‌کنم این است که همه از من انتظار دارند توضیح بدهم. در حالی‌ که در هر حال این قضیه جنبه‌های جامعه‌شناختی دارد و فقط در مورد من نیست.»
او همچنین گفته است: «در حوزه‌های مردانه مانند فوتبال، زنان فقط تحمل می‌شوند و در بهترین حالت “زیبا” به‌نظر می‌رسند. اما وقتی پای یک نقش سنتی مردانه مانند گزارش‌گری [فوتبال] وسط باشد، این “تحمل” کنار گذاشته می‌شود.»
نوی‌من معتقد است این هجوم مجازی ربطی به کار او ندارد، بلکه به این ربط دارد که «حالا یک زن می‌خواهد درست مثل مردان در مورد فوتبال حرف بزند.»
به گفته او وقتی زنان سعی می‌کنند در درجه‌ای برابر با مردان، به‌خصوص در حوزه‌های مردانه فعالیت کنند، مردان شروع به پرخاش و مقابله می‌کنند.
او در جای دیگری گفته است: «وقتی تخصص و دانش از طریق صدای یک زن منتقل می‌شود، عده زیادی اعتماد خود را از دست می‌دهند، چرا که فوتبال برای مردان آلمانی یک امر مقدس است.»
کلودیا در مصاحبه دیگری گفته است: «کارم را به بهترین شکلی که می‌توانم انجام می‌دهم. اگر این کمکی بکند که روزی همکاران جوان‌ترم شرایط آسان‌تری داشته باشند، می‌توانم آن را تحمل کنم. پوست من کلفت است.»
نوی‌من در پاسخ به خبرنگار روزنامه “دی‌ولت” که پرسیده این‌که می‌گویید انتظار این واکنش‌ها را داشتید، غم‌انگیز نیست، گفته‌است: «وظیفه من نیست که مسائل سیاسی-اجتماعی را موشکافی کنم اما واقعا این فقط به فوتبال مربوط است؟ چه شوخی‌ای! خیلی از کسانی که این نظرات را داده‌اند وقتی من گل قیچی‌برگردان می‌زدم، اصلا به دنیا نیامده‌ بودند. من اجازه نمی‌دهم آن‌ها شور و شوق و شغلم را خراب کنند.»

«فینال را به او بدهید!»

پس از واکنش‌های زن‌ستیزانه و سکسیستی در شبکه‌های اجتماعی، انجمن روزنامه‌نگاران آلمان از مسئولان شبکه زددی‌اف خواسته است کسانی را که نظرات نفرت‌انگیز علیه زنان گذاشته‌اند به دادگاه بکشانند.

گروهی از روزنامه‌نگاران و گزارش‌گران آلمان هم در حال جمع‌آوری امضا برای یک طومار هستند که در آن از مسئولان تلویزیون‌های زددی‌اف و شبکه اول آلمان خواسته شده است گزارش بازی فینال را به کلودیا نوی‌من بدهند.

تا غروب چهارشنبه، ۲۲ ژوئن/ دوم تیر، ۲۱‌هزار نفر این طومار را امضا کرده‌اند.
امضاکنندگان می‌گویند این کار می‌تواند یک نشانه روشن در راستای تحقق برابری جنسیتی باشد.