یکشنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۳

7:36:04 AM 1393/1/10
Bookmark and Share
شورای حقوق‌بشر ملل‌متحد
شورای حقوق بشر ملل متحد

ايران - شکست فضاحت بار ديکتاتوری آخوندی به خاطر تصويب قطعنامه شورای حقوق بشر

در جلسه روز پنجشنبه و در جريان تصويب قطعنامه شورای حقوق بشر ملل متحد و تمديد مأموريت نماينده ويژه سازمان ملل، نماينده رژيم به نحو مضحکی گفت ”امروز روز بدی برای حقوق بشر است و سياسی شدن حقوق بشر در شورای حقوق بشر بسيار نگران کننده است. ... . دو گزارش در رابطه با ايران وجود دارد يکی گزارش گزارشگر ويژه و ديگری گزارش دبيرکل که ما نمی دانيم چطوری اين گزارشها تهيه شده است که چشمها را روی پيشرفتهای ايران در زمينه حقوق بشر بسته است…
در اين جلسه نمايندگان چندين کشور در حمايت از تمديد مأموريت احمد شهيد سخنرانی کردند

رئيس جلسه:
ما هم اکنون وضعيت قطعنامه مربوط به جمهوری اسلامی ايران را بررسی می کنيم
من از نماينده کشور سوئد می خواهم که قطعنامه را ارائه کند

نماينده سوئد:
آقای رئيس برای من افتخاری است که قطعنامه ال 9 در رابطه با وضعيت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران را ارائه کنم. من اين قطعنامه را از جانب کشور مقدونيه که بخشی از کشور سابق يوگسلاوی است،مولداوی، پاناما، آمريکا، و سوئد ارائه می کنم.
اين قطعنامه با متنی کوتاه با هدف تجديد مأموريت گزارشگر حقوق بشر در ايران است.
ما از گزارش و اقدامات و کارهايی که توسط گزارشگر انجام شده استقبال می کنيم. دکتر شهيد به صورت حرفه ای و با وجدان برنامه کارش را دنبال کرده و لذا شورا می تواند اهداف مهم خود برای مطلع بودن از وضعيت در رابطه با نقض فاحش و سيستماتيک حقوق بشر (در ايران) را دنبال کند.

نماينده ايتاليا:
من افتخار دارم که از جانب اتحاديه اروپا صحبت کنم کشورهای زير خود را همسو با نکات زير می دانند
مونتونگرو، آلبانی، بوسنی هرز گوين و جمهوری مولداوی. اتحاديه اروپا هم چنان نگران وضعيت وخيم حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران است.
با توجه به کميت بسيار بالای زندانيان سياسی، عدم وجود يک دستگاه قضايی مستقل، دستگيريهای خودسرانه افرادی که به صورت صلح آميز خواهان حقوق خود هستند، در عين حال اعدامهای گسترده بسيار جدی است و حق شورا است که به آن توجه کند بنابراين بسيار ارزشمند است که گزارشگر ويژه يی داشته باشيم که بر اساس دستور کارش، به شورا کمک کند تا از وضعيت نقض وخيم و سيستماتيک حقوق بشر در ايران مطلع باشد.
پيش نويس قطعنامه در جلوی ما حمايت تمامی کشورهای عضو اتحاديه اروپا را در بر دارد و ما از اعضای کمسيون حقوق بشر دعوت می کنم که به ما پيوسته و از آن حمايت کنند
متشکرم آقای رئيس
نماينده آمريکا:
متشکرم آقای رئيس
آمريکا از قطعنامه پيشنهادی در رابطه با وضعيت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران استقبال می کند و قوياً خواستار حمايت همه اعضای شورا از آن می باشد.
هيچ تغيير قابل توجه ای در رابطه با وضعيت نقض حقوق بشر در ايران ملاحظه نشده است بنابراين شورا بايستی حمايت قوی خود را از اين قطعنامه نشان بدهد تا در اين رابطه نگرانی شورا در رابطه با نقض حقوق بشر در سطح بين المللی را نشان بدهد کلام نمی تواند جايگزين عمل باشد.
شمار اعدامها در ايران از شروع 2014 افزايش يافته است و اغلب دادگاهها حکم اعدام را بدون پروسدور منصفانه صادر می کنند. از جمله گزارشهای مربوط به اقرارهای اجباری زير شکنجه. بسياری از اين افراد در ملأعام اعدام شده اند. رژيم ايران فعالان حقوق بشر، وکلا، و خبرنگاران و چهره های رفرميست را زندانی می کند.
همين طور اقليتهای مذهبی و قومی در شرايط بدی قرار دارند. اعدامهای اخير کردها و عربها و پيگرد اقليتهای مذهبی و بهايی ها، دستگيری شخصيتهای مذهيی مسيحی مثل سعيد عابدينی به خاطر عقايد مذهبی شان نشاندهنده تداوم سرکوب اقليتهای مختلف در ايران است.
علاوه بر اين رژيم ايران به صورت وخامت باری آزادی بيان را نقض می کند خبرنگاران، و وب لاگ نويسان به اتهامهای واهی سياسی دستگير می شوند. اين شورا بايستی قاطعانه در مقابل نقض سيستماتيک حقوق بشر در ايران بايستد. حمايت از اين قطعنامه که خواستار تمديد کار گزارشگر حقوق بشر در ايران است علامت بسيار قوی اتحاد ما را در اين رابطه به رژيم ايران خواهد فرستاد
تشکر

نماينده مقدونيه:

کشور مقدونيه همراهی خود را با قطعنامه ارائه شده توسط سفير ايتاليا اعلام می کند
کشور ما هم چنان نگران وضعيت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران است. ما متاسفيم حکومت ايران مکرراً درخواستهای گزارشگر برای سفر به ايران را رد کرده است.
ما همچنين بسيار نگران تشديد وخامت نقض حقوق بشر با بکارگيری اعدام هستيم. ما نگران اعدامهای صورت گرفته طی سال 2014 هستيم و به خصوص اعدام افراد زير سن قانونی

نماينده فرانسه: متشکرم آقای رئيس
ما بسيار از نقض وحشتناک حقوق بشر نگران هستيم به رغم علائم گشايش توسط رژيم ايران. ما به خصوص نگران نتايج حکم اعدام هستيم که عمدتاً حاصل دادگاههای غيرمنصفانه و دستگيريهای خودسرانه در زندانهای ايران است.
آزادی بيان، و به خصوص به کارگيری اينترنت، محکوميت به خاطر مذهب و باورها به صورت مستمر در ايران جريان دارد.
به همين خاطر ما از اين قطعنامه حمايت می کنيم که از حمايت بسياری از کشورها برخوردار است و خواستار تمديد دستورالعمل گزارشگر ويژه هستيم.
بسيار ضروری است که از نزديک ترين فاصله وضعيت حقوق بشر در ايران را دنبال کرد. متشکرم

نماينده ژاپن: ... ...
ژاپن تمديد کار گزارشگر را تأييد می کند و از رژيم ايران خواستار همکاری کامل با اين گزارشگر است... .

رئيس جلسه: هيأت پاکستان خواستار رأی گيری روی پيش نويس اين قطعنامه شده و بنابراين ما وارد رأی گيری خواهيم شد
از منشی جلسه می خواهيم که دستگاه رأی گيری را کنترل کند و از همه هيأتهای شرکت کننده می خواهم که برای ثبت رأی خود اقدام کنند.
نتيجه رأی گيری قطعنامه ال 9 نتايج زير را داشته است:
مثبت 21
منفی: 9
ممتنع: 16
پيش نويس قطعنامه ال 9 تصويب شد.

در اين جلسه نمايندگان پاره ای از کشورهای ناقض حقوق بشر مانند پاکستان، کره شمالی، کوبا، روسيه و چين از خواست رژيم آخوندی برای حذف گزارشگر ويژه حمايت کردند، و سپس شورا وارد رأی گيری شد. شورا با 21 رأی مثبت و 9 رأی منفی قطعنامه تمديد مأموريت دکتر احمد شهيد گزارشگر ويژه وضعيت حقوق بشر در ايران را تصويب کرد.

گفتگو با فريده کريمی عضو کميسيون زنان شورای ملی مقاومت
 

با سلام به شما و هموطنان عزيز
در رابطه با قطعنامه لازم است دو نکته را توضيح بدهم يکی اين که ايران فکر می کنم تا آنجايی که من می دانم تنها کشوری است که دو گزارش سالانه در موردش منتشر می شود. يعنی هم گزارشگر ويژه در مورد ايران گزارش می دهد و هم دبيرکل سازمان ملل و نکته دوم هم اين که دوباره هم هر دو گزارش می دهند. يعنی يکبار در ماه اکتبر برای اجلاس مجمع عمومی و بار دوم در ماه مارس برای اجلاس اصلی شورای حقوق بشر اين گزارش منتشر می شود.
ديروز در واقع بررسی و رأی گيری روی قطعنامه يی بود که برای تمديد مأموريت آقای احمد شهيد توسط سوئد به اجلاس حقوق بشر ارائه داده شده بود.
در رأی گيری که انجام شد خود قطعنامه43 کشور آورنده اش بودند که قابل توجه است بين بقيه قطعنامه يی که وجود داشت رأی گيری هم انجام شد تقريباً می توانم به شما بگويم تمام کشورهايی که صحبت کردند به نفع رژيم کشورهايی بودند که خودشان ناقض حقوق بشر بودند از جمله روسيه کره شمالی پاکستان چين و کوبا صحبت کردند و از رژيم دفاع کردند و از طرف ديگر بقيه کشورها از جمله ژاپن مقدونيه آمريکا کانادا و فکر می کنم فرانسه هم بود در دفاع از قطعنامه صحبت کردند که نهايتاً به رأی گيری گذاشته شد و 21 کشور رأی مثبت دادند و 9 کشور هم همين کشورهايی که اسم بردم منفی دادند
قابل توجه اين که رژيم از ابتدای اين اجلاس تلاش کردکه جلوی تمديد مأموريت احمد شهيد را بگيرد و به شيوه های مختلف اين تلاش را انجام داد از جمله آوردن نفراتی که وابسته به رژيم بودند ولی به اصطلاح به اسم ان جی او مستقل شرکت کرده بودند ولی همه در سازمان ملل اينها را می شناسند و می دانند که پولشان را از رژيم می گيرند
از اول هم مشخص بود با توجه به افشاگريهای گسترده يی که توسط مقاومت ايران و بقيه ايرانيانی که در زمينه حقوق بشر فعال هستند طی اين مدت منتشر شد اينها هيچ تغيير آرايی نتوانستند در هيچ کس به وجود بياورند اتفاقاً بحث ايران اين بار بسيار فعال در اجلاس برگزار شد و کشورهايی خيلی زيادی در روزی که بحث ايران مطرح بود صحبت کردند و به شدت از تعداد اعدامها و وضعيت وخيم حقوق بشر از روزی که روحانی روی کارآمده انتقاد شديد کردند و حتماً خودتان هم واکنشهای رژيم در رابطه با گزارش بان کی مون و احمد شهيد را ديديد که طبق فضايی که توی سازمان ملل بود همه می گفتند واکنشهای رژيم خارج از عرف ديپلوماتيک است رفتاری که دارند انجام می دهند واز طرف ديگر تمامی کشورهای ديگر در سخنرانی هايشان از خود گزارشگر حقوق بشر احمد شهيد و تلاشهايی که انجام داده به رغم فعاليتهايی که رژيم عليه شخص خودش انجام می دهد تشکر کردند که ايستاده و خودتان میدانيد در سازمان ملل گزارشگر ويژه هيچ حقوقی دريافت نمی کند در واقع به خاطر علاقمندی خودش به وضعيت حقوق بشر که می آيد اين مأموريت را به عهده می گيرد و بنابراين فعاليتهايش مورد تقدير همه هيأتهای ديپلوماتيک ديگری که شرکت کرده بودند قرار گرفت و ماموريتش برای يک سال ديگر تمديد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر