دوشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۳

مناسب‌ترین ظروف برای پخت و پز


در حال حاضر انواع ظروف مناسب نگهداری غذا در یخچال و فریزر و مورد استفاده در مایکروویو در بازار وجود دارد که با تأمل در نوع مصرف می‌توان آن را تهیه کرد.

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، مهمترین ظروف مورد استفاده عبارتند از انواع استیل، ظروف رویین، مسی، چدنی، تفلون و پیرکس.

اگرچه پخت و پز در ظروف تفلون بسیار آسان‌تر صورت می‌گیرد، ولی در صورت آسیب دیدن پوشش تفلونی این ظروف و با ورود قطعات تفلون به مواد غذایی آسیب‌هایی متوجه سلامتی افراد خانواده می‌شود.

از مهمترین عوارض دریافت زیاد آلومینیوم ابتلا به بیماری آلزایمر یا فراموشی است.

ظروف چدنی با پوشش استیل و ظروف پیرکس مقاوم به شعله مستقیم برای پخت و پز مواد غذایی مناسب‌ترند زیرا به غذا واکنش نشان نمی‌دهند و به راحتی قابل شست‌وشو هستند.

ظروف چینی، تفلون و لعابی تا زمانی که روکش آن آسیب ندیده باشد برای طبخ مناسبند. دقت شود تا دمای ظرف تفلون نباید از 350 درجه سانتیگراد بیشتر شود و قرار دادن ظرف خالی تفلون در روی شعله موجب بالا رفتن دما و تخریب ظرف به همراه تولید مواد سرطان‌زایی می‌شود که به همراه غذا وارد می‌شود.

ظروف مسی قلع اندود به واسطه حرارت و مواد اسیدی روکش آن حل شده و موجب مسمومیت با سرب می‌شود. طبخ غذا در ظروف آلومینیومی به علت حل شدن آن در غذا ممکن است احتمال مسمومیت با آلومینیوم و بنابراین افزایش خطر آلزایمر شود، اما مقدار حل شده در غذا آن‌قدر ناچیز است که مسمومیت نامحتمل است. با این وجود بهتر است غذاهای اسیدی یا نمکی، گوجه فرنگی و مرکبات در آن پخته نشود.

در مورد ظروف یکبار مصرف باید دقت کرد که انواع کاغذی و نشاسته‌ای به دلیل بازگشت به طبیعت و کاهش خطر تولید مواد سمی انواع بهتری هستند.

ظروف روشن که پلی استایرن شفاف هستند تنها برای مواد سرد مناسبند و برای مایعات گرم به هیچ عنوان نباید استفاده شوند. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی و پروپیلنی برای غذاهای گرم و مرطوب مجاز و مناسب، ولی برای غذاهای داغ ممنوع است.

ظروف پلی استایرنی فوم دار و پلی استایرنی سفید رنگ برای مواد غذایی با دمای کمتر از 140 درجه سانتیگراد مجاز است. این علائم در زیر ظروف یکبار مصرف قید شده که باید مورد توجه باشد.

[تاريخ مطلب: يازدهم فروردين ۱۳۹۳ برابر با سی و يکم مارس ۲۰۱۴]

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر