پنجشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۳

خودروهای بی‌راننده سال آینده در خیابان‌های بریتانیا

خودروهای بدون راننده یا خودران از ژانويه ۲۰۱۵ در جاده و خيابان‌های بريتانيا به حرکت در می‌آيند. در حال حاضر اين خودروها از جمله خوروی نمونه گوگل درخيابان‌هايی که عمومی نيستند اجازه حرکت دارند.
 روزنامه گاردين در گزارشی می‌نويسد بريتانيا با اختصاص يک بودجه پژوهشی ده‌ها ميليون دلاری و اصلاح قوانين رانندگی از فناوری خودروهای بدون راننده و توسعه آنها حمايت می‌کند.
وينس کيبل وزير بازرگانی بريتانيا روز چهارشنبه گفت يک بودجه ۱۷ ميليون دلاری (۱۰ ميليون پوندی) که توسط دو وزارتخانه بازرگانی و حمل و نقل تامين شده است در اختيار موسسات پژوهشی مربوط به فناوری خودروهای بی‌راننده قرار خواهد گرفت.

وينس کيبل گفت: «برتری دانشمندان و مهندسان ما بريتانيا را به عنوان  کشوری پيشرو در توسعه و ساخت اتومبيل‌های خودران تثبيت کرده است. با اعلام اين خبر، ببه زودی و تا شش ماه آينده شاهد حرکت اتومبيل‌های بدون راننده در جاده ها خواهيم بود.»

اتومبيل کاملا خودران يا با کمک راننده
 

وزير بازگانی بريتانيا همزمان با بازديد از يک شرکت‌های فناوری و مهندسی گفت وزارت حمل و نقل بريتانيا نيز با بررسی و اصلاح قوانين رانندگی امکان راندن آزمايشی اين خودروها را فراهم خواهد کرد.
گاردين در ادامه اين گزارش نوشته است که شرايط رانندگی‌ها با اين خودروها در طی دو برنامه در جاده‌ها به آزمايش گذاشته می‌شود. يکی مربوط به خودروهای کاملا خودران است و ديگری برای نوع  ديگری از اتومبيل‌هاست که در صورت لزوم راننده نيز می‌تواند آنها را براند.
سخنگوی وزارت حمل و نقل به روزنامه گاردين گفت نتيجه اين بررسی در پايان سال ۲۰۱۴ به دولت گزارش داده خواهد شد. سازمان‌های پژوهشی تا آخر ماه اکتبر برای درخواست بودجه فرصت دارند.
 روزنامه بريتانيايی اينديپندنت نيز در گزارشی در اين زمينه نوشته است سازمان مسئول نوآوری و خلاقيت بريتانيا  به نام «هيات راهبردی فناوری» بر چگونگی اختصاص و هزينه کردن اين بودجه نظارت خواهد کرد. سازمان‌های پژوهشی داخلی می‌توانند برای دريافت بودجه درخواست بدهند.
سه شهر برای اجرای طرح آزمايشی خودروی بی‌راننده در سال آينده انتخاب خواهند شد. هر يک از اين برنامه‌های آزمايشی که از ژانويه ۲۰۱۵ شروع می‌شوند بين ۱۸ تا ۳۶ ماه ادامه خواهد داشت.
اختصاص اين بودجه بخشی از برنامه‌های دولت برای بهينه‌سازی زيرساخت‌های کشور است و اولين بار توسط جورج آزبورن وزير اقتصاد در چهار چوب لايحه بودجه اعلام شد.
اعتماد راننده‌ها به اتومبيل خودران
طی سال‌های اخير موسسات پژوهشی بسياری از جمله بخش مهندسی دانشگاه آکسفورد و شرکت مهندسی «ميرا» که خودروی بی‌راننده برای ارتش می‌سازد در اين زمينه فعاليت می‌کرده‌اند.
ادموند کينگ، رئيس «ای ای» کلوب اتومبيلرانی بريتانيا گفت: «خبر امروز ما را به ديدن اتومبيل‌های کاملا خودکار در جاده‌هايمان نزديک‌تر می‌کند. بااينحال متدوال شدن اين خودروها طول می‌کشد.»
ديويد بروس مدير اين انجمن گفت: «خودروهای امروزی سامانه‌های خودکار بسياری دارند، بايد توجه کنيم که بين استفاده از سامان‌ های امدادی تا پذيرفتن يک اتومبيل کاملا خودکار به يک تغيير بزرگ در ميزان اعتماد راننده‌ها نياز دارد.»
کلر پری وزير حمل و نقل بريتانيا گفت: «خودروی بدون راننده شبکه حمل و نقل بريتانيا را دگرگون می‌کند. افزايش ايمنی، کاهش ترافيک، پايين آمدن ترکيبات آلاينده بخشی از اين تاثيرات است.»
رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر