ناجی جَرف مستند ساز، خبرنگار و فعال حقوق بشر سوری یکشنبه شب ۶ دی ماه (۲۷ دسامبر) در مرز ترکیه و سوریه به قتل رسید .
او را در منطقه غازی عانتپ با سلاح مجهز به صدا خفه کن و با شلیک گلوله به سرش کشتند.
ناجی پیش تر سردبیر مجله سوری "حنطه" بود و سازنده ی فیلم "رقه در سکوت مثله می شود"، که مستندی بود درباره ی شرایط اسفبار مردم زجر کشیده در "رقه" پایتخت خلافت اسلامی (داعش).
جرف تنها روزنامه نگار و روشنفکر و اهل قلمی نیست که در خاک ترکیه به قتل رسیده است، پیکر به دار آویخته ی جکی ساتِن خبرنگار سابق بی بی سی نیز که اندکی پس از نیمه شب ۲۵ مهرماه (۱۹ اکتبر) د ر توالت فرودگاه آتاتورک استانبول پیدا شد، نمونه دیگری است.
ساتِن بیشتر در مناطق جنگی خدمت می کرد و علاوه بر خبرنگاری، با سازمان های حقوق بشری و انسان دوستانه همکاری می کرد. او شنبه شب ۲۵ مهر از لندن به اربیل عراق می رفت که پرواز خود را از دست داد و اندکی پس از نیمه شب جسدش کشف شد.
چند هفته پیش از قتل ناجی، احمد محمد موسی، دوست و همکار ناجی جرف از اعضا ی گروه فیلمسازی مستند "رقه در سکوت مثله می شود" را نیز کشتند و دوماه پیش نیز ابراهیم عبدالقادر، روزنامه نگار، توسط داعش گردن زده شد و در همان روز نیز فارسی حمادی، روزنامه نگار مستقل را کشتند. یک ماه پیش نیز طاهر ایلچی، رییس کانون وکلای دیار بکر را روز روشن جلوی چشم پلیس ترکیه ترور کردند.
متاسفانه این اجحاف را محدودیتی نیست و چند روز پیش نیز در پی آغاز پیگرد قانونی بیش از ۱۱۰۰ تن از اساتید و پژوهشگران دانشگاه های ترکیه که معترض به ادامه درگیری ها ی مسلحانه د ر مناطق کردنشین شرق و جنوب شرقی این کشور بوده اند، دادستان استان کوجالی دستور دستگیری ۲۱ تن از امضا کنندگان طومار را به اتهام تبلیغ برای سازمان های تروریستی، تحقیر آ شکار دولت، حکومت و مجلس ملی ترکیه صادر کرد که ۱۲ تن از آنان توسط پلیس دستگیر شده و عملیات برای دستگیری سایر متهمان ادامه دارد.
به دنبال رخداد این فجایع، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران، تهدید، حبس، زندان و قتل روزنامه نگاران و روشنفکران ترکیه، سوریه و دیگر کشورها در ترکیه را جدا و منفک از جوی که اردوغانیسم بر فضای مطبوعات این کشور حاکم کرده است نمی بینید و آن را تداوم و غایت سیاست های حاکم بر این کشور و سرنوشت نهایی و اسفناک آزادی مطبوعات و آزادی بیان و روزنامه نگاران مستقل و منتقد تحت این شیوه حکمرانی تلقی می کند.
و هم از این روست که انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران معتقد است ممانعت از گسترش بدعت های اردوغانیسم در عرصه آزادی بیان و مطبوعات، واکنشی محکم و مقتضی از سوی روزنامه نگاران و اهالی قلم به ویژه در منطقه خاورمیانه را می طلبد.
بدین وسیله انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران ضمن ابراز انزجار شدید به برانگیختن جو خفقان، تهدید، حبس و زندان و قتل روزنامه نگاران و روشنفکران در ترکیه، این اقدامات را شدیداً محکوم کرده و خواستار پایان بخشیدن به وضعیت اسفبار کنونی است و از تمام روزنامه نگاران آزادیخواه و مترقی می خواهد تا در مطالب و نوشته های خود پرده از اقدامات ضدانسانی دولت های سرکوبگر علیه روزنامه نگاران بردارند و در جهت همبستگی مردمی علیه این سرکوب ها تلاش کنند.
يکشنبه ۲۴ ژانويه ۲۰۱۶
اخبارروز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر