دوشنبه، مرداد ۰۶، ۱۳۹۳

رودروئي ايران با جامعه بين‌المللي در درگيريهاي خاورميانه مطلب ویژه


« iean 468e1گزارشهاي اخير در مورد تجمع نيروهاي نظامي عربستان براي تضمين امنيت مرزها اين كشور با عراق تأكيدي بر ابعاد چندمليتي درگيري‌هاي شعله‌ور در داخل عراق و سوريه است. جنگهاي داخلي كه ممكن است در ابتدا تنها تهديدي براي دو ديكتاتور [حاكم بر سوريه و عراق بودند] در حال حاضر امنيت تمامي منطقه و امنيت جهاني را به خطر انداخته‌اند.
عامل اصلي بي‌ثباتي در حال رشد طرفي جز حكومت آخوندي سركوبگر در ايران نيست. اين ديدگاه بسياري از همكاران سابق ما در كنگره است كه در يك سري از جلسات استماع اخير كنگره كه در رابطه با نقش بي‌ثبات‌كننده تهران در خاورميانه برگزار شده، مشهود بوده است. بدون نفوذ گسترده و مخرب رژيم ايران در سوريه و عراق، جنگ داخلي سوريه تا اين حد به درازا نمي‌كشيد و شرايط در عراق از كنترل خارج نمي‌شد... واضح است كه رژيم ايران همسايگان خود را در ايجاد رژيمهاي سركوبگري مانند خودش هدايت مي‌كند و نوري المالكي در عراق در اين رابطه موفق بوده است.
با وجود يك نگرش ساده‌انديشانه در عمده رسانه‌هاي جمعي در رابطه با بحران عراق، مشكلات موجود در عراق صرفاً در نتيجه اختلافات مذهبي نبوده و اين مشكلات تنها ناشي از افراط گرائي نيست.
اينها نتايج نهائي تصميم مالكي براي كنار گذاشتن بخش بزرگي از جامعه عراق از روند سياسي و كنار زدن تمامي موانع در مسير تلاش حاميان رژيم ايران براي كسب هژموني منطقه‌اي مي‌باشد.
اين وضعيت بلافاصله بعد از خروج نيروهاي آمريكايي از عراق شروع شد. سني ها، كردها، مسيحيان و ديگر اقليت‌ها از حقوق خود محروم و به حاشيه رانده شدند. حتي شيعياني كه خط مالكي و علي خامنه‌اي ولي‌فقيه ايران را پيروي نمي‌كنند به حاشيه رانده شدند. مالكي براي اثبات وفاداري خود به رژيم ايران، حتي اقدام به چندين كشتار و قتل‌عام پناهندگان سياسي ايراني بي‌دفاع در كمپ اشرف و كمپ ليبرتي نمود. بنابراين، تقريباً اجتناب‌ناپذير بود كه مردم عراق براي اعتراض به حاكميت ديكتاتوري و استبدادي مالكي قيام نمايند. بسياري از مردم براي چندين ماه دست به تحصن و تظاهرات مسالمت‌آميز زدند ولي مالكي با نيروي بيش از حد و مشت آهنين پاسخ داد. باعث تعجب است كه چرا رسانه‌ها و وزارت‌خارجه آمريكا كه چنين تظاهراتهايي را در بهار عرب مور ستايش قرار مي‌دادند در رابطه با فرياد و تحصنهاي [مسالمت آميز] مردم عراق كه در پي عدالت و همزيستي فراگير بودند ساكت باقي ماندند. سياستهاي فرقه‌گرايانه مالكي از جانب رژيم ايران مورد حمايت قرار دارد و اين امر به گسترش هر چه بيشتر افراطي گري در هر دو طرف درگيريها كمك مي‌كند. راه‌حل در بركناري مالكي و خلع‌يد و بيرون راندن رژيم ايران به‌عنوان پشتيبان مالكي از صحنه سياسي عراق است.
به همان ميزاني كه نفوذ و اقدامات رژيم ايران تهديدي براي بقيه جهان محسوب مي‌شود، اگر جهان پاسخ و واكنش موثري [در قبال رژيم ايران] از خود نشان دهد اين درگيريها مي‌توانند تهديدي براي بقاي رژيم ايران گردند. ايالات متحده آمريكا براي ساليان طولاني رژيم ايران را بعنوان حامي پيشرو تروريسم در جهان به حساب آورده است.چيزي كه مي‌تواند واكنش موثر بين‌المللي [عليه رژيم ايران] را موثرتر نمايد تنفر گسترده مردم ايران از اين رژيم است كه بطور مستمر و سيستماتيك حقوق‌بشر پايه اي آنها را زير پا مي‌گذارد. با وجود هزاران اعدام، شكنجه و زنداني كردن فعالان سياسي، مردم ايران از مبارزه خود براي ريشه‌كن كردن نظام ديكتاتوري مذهبي و جايگزيني آن با يك دموكراسي عقب ننشسته‌اند.
خواست عميق مردم ايران [براي سرنگوني رژيم آخوندي ]در گردهمايي بين‌المللي ماه ژوئن با شركت دهها هزار نفر از اعضا و حاميان شوراي ملي مقاومت كه جريان اصلي اپوزيسيون ايران مي‌باشد به‌وضوح عيان بود.
مريم رجوي رئيس‌جمهور منتخب به‌همراه دهها شخصيت از سراسر جهان اعلام كردند كه رژيم ايران در سراشيب سرنگوني قرار دارد. تعامل با اين رژيم نه تنها به چشم‌انداز آزادي براي مردم ايران آسيب مي‌رساند بلكه باعث مشروعيت دادن به تجاوز و تاخت و تاز منطقه اي رژيم ايران مي‌گردد. مشاهده تأكيد كنگره آمريكا بر ضرورت اعمال تحريمها براي مجبور ساختن ملاها به رعايت و تبعيت از معيارها و رفتارهاي مورد قبول جهاني و شفافيت در مورد برنامه غيرقانوني تسليحات اتميشان و هم‌چنين دست كشيدن از حمايت از تروريسم دولتي و از حمايت از رژيمهاي ياغي از قبيل ديكتاتوري مرگبار بشار اسد، دلگرم‌كننده مي‌باشد... بايد از تلاشهاي مردم ايران براي جايگزيني اين رژيم با يك جمهوري دموكراتيك، سكولار و غيراتمي حمايت كرد.
تام ريج فرماندار سابق ايالت پنسيلوانيا آمريكا و اولين وزير امنيت داخلي ايالات متحده بوده است. پاتريك كندي نماينده مجلس نمايندگان آمريكا از رودايلند از سال 1995 تا 2011 بوده است».
بقلم تام ريچ و پاتريك كندي
سايت رول كال مرداد93

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر