سه شنبه، 6 خرداد ماه 1393 = 27-05 2014
اين روزها وقتي در برخي از خيابان هاي شمال تهران در حال گذر هستي با برجها و آسمانخراشهايي مواجه ميشوي كه زيبايي و شكوهش نظر هر ببيندهاي را به خود جلب ميكند. بر جهایی که هرکدام از درون، کاخ هایی از اعصار مختلف زمان را یادآوری می کنند. اشرافیت در خانههاي شمال تهران به قدري است که حتی اگر از دور هم به آنها نگاه کنی باز هم برق میلیاردها دلار ثروتی که به پای این ساختمانها ریخته شده چشمها را میزند.سرمايه در گردش صاحبان اين خانهها به قدري است که اگر قرار باشد خانهای ویلایی یا آپارتمانی فوقلوکس با قیمتهای چند صد میلیارد تومانی بخرند نهتنها خدشهای به سرمایهشان وارد نمیشود بلکه این املاک برایشان حکم سرمایهای جدید را پیدا میکند که پس از مدتی با چند برابر قیمت اولیه معامله خواهد شد.
اما در گوشه ديگري از اين شهر ساختمانهايي با نماي آجري، و در برخي موارد ساختمانهايي ساخته شده از جنس حلب كه دغدغه هر لحظه ساكنان آنها فرو ريختن سقف خانههايشان است، وجود دارد. ساختمانهايي با قد و قامتي كوتاه كه دارندگان آنها سالهاست كه نتوانستهاند، نماي خانيشان را حتي با يك سنگ معمولي جلا دهند. در شهري كه برخي دغدغيشان قطع يارانه ۴۵ هزار تومنيشان است عدهاي ديگر به دنبال خريد ملك در برجهاي آسمانخراش با امكاناتي همچون ديوار طلا كوب، شیرآلات طلا، تراسهایی با وسعت بیش از ۲۰۰ متر ، دید پانورامای ۳۶۰ درجه (دید سراسرنما و چهارطرفه)، سالنهای مطالعه، مبلمانهای ساخت معروفترین برندهای دنیا، قفل و کلیدهای هوشمند و انگشتی، سونا و جکوزی اختصاصی، سالن بیلیارد، آشپزخانه با مبلمانهای مارکدار و سینمای خانوادگی هستند.
در چنين شرايطي برخلاف اظهارات متوليان امر روند رو به رشد بهاي خانه هنوز متوقف نشده هرچند كه ديگر خبري از صعود نجومي سال ۹۱ خبري نيست اما همچنان فاصله بسياري بين بهاي ملك و ساختمان و متوسط درآمد هر خانوار وجود دارد البته گرانی و تورمهای امروز به علاوه بالا رفتن نرخ مسکن امری است که بر قشر متوسط و ضعیف اثر میگذارد و بالانشینها هیچ فشاری از این اوضاع نابه سامان اقتصادی حس نمیکنند و همچنان به دنبال زندگی لوکستر هستند، اما دهکهای پایین جامعه هر روز کمر خود را زیر بار فشارها خم میکنند و از ترس و دلهره گرانی نجومی نان و برنج و قطع ناگهانی یارانهها شب را به صبح میرسانند.
در اين بين در حالي كه مسئولان امر از ثبات در بازار مسکن سخن ميگويند اما گزارشهای میدانی خبرنگار ما از بازار مسكن تهران از رشد ۵ تا ۱۵ درصدي قیمت مسکن در مقايسه با نيمه دوم سال گذشته حكايت ميكند.
قيمت مشخصي براي خانههاي شمال تهران وجود ندارد
در اين بين يكي از فعالان بازار در منطقه زعفرانيه تهران در گفتگو با «نسيم، با بيان اينكه قيمت ثابتي براي ملك در مناطق شمال تهران نميتوان اعلام كرد، از جهش ناچيز قيمتها سخن گفت و اظهار داشت: در هر يك از خانه متناسب با نوع امكانات و تجهيزات به كار برده شده قيمت متفاوتي ارائه ميشود كه مشتري ميتواند مورد دلخواه خود را متناسب با موجودي و سليقه خود انتخاب كند.
بهرامي با بيان اينكه ركود در بازار خريد و فروش همچنان حكمفرماست، ادامه ميدهد: البته در مقايسه با نيمه دوم سال گذشته، تعداد معاملات خريد و فروش افزايش يافته است اما در مقايسه با مدت مشابه در سالهاي گذشته همچنان تعداد تقاضا پايين است.
ایران پرس نیوز
بر اساس گزارش ميداني خبرنگار ما در حال حاضر يك واحد ۱۵۰ متري در برج مرواريد به عمر ۱۲ سال به قيمت ۱.۵ ميليارد تومان به فروش ميرسد اين در حالي است كه براي خريد يك واحد نوساز در اين منطقه حداقل بايد متري ۱۷ ميليون تومان هزينه شود.
گفتني است يك واحد ۶ سال ساخت، طبقه اول ، دو خوابه ۱۲۰ متري در الف،ب،ج محموديه به قيمت يك ميليارد و ۵۵۰ ميليون تومان براي فروش گذاشته شده اين در حالي است كه براي خريد يك واحد نوساز ۱۰۰ متري در اين منطقه دستكم بايد بايد يك ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان پرداخت كنيم.
بر همین اساس پیگیریهاي خبرنگار ما نشان ميدهد که قیمت پایه آپارتمانها در زعفرانيه ۱۳۵ میلیون ريال برابر هر مترمربع است و در هر طبقه دو درصد به این قیمت پایه افزوده می شود؛ بدين صورت يك واحد مسكوني نوساز در سيمين زغفرانيه، ۹۰ متري، دو خوابه، ۱.۲ ميليارد تومان قيمتگذاري شده است.
تعيين قيمت سليقهاي است
محمودي يكي ديگر از بنگاهداران منطقه شمال تهران در گفتگو با «نسيم» در خصوص اینکه این قیمت ها بر چه اساس و نحوه ای تعیین می شود تاکید کرد: تعیین قیمت در بازار مسکن این روزها سلیقهای و بدون دخالت مشاوران املاک به متقاضیان اعلام میشود و از طرف دیگر خریداران هم چاره ای جز قبول کردن خواسته اجباری فروشندهها ندارند.
اما در محدوده خيابان دولت كه از مناطق قديمي تهران محسوب ميشود به اذعان فعالان ساختماني تغيير چندان محسوسي در قيمتها ايجاد نشده و بالا بودن قیمت در این منطقه باعث شده تا مالکان چندان بر افزایش نرخ تاکید نکنند تا خریدار راحتتر اقدام به خرید مسکن مورد نظر کند.
به گفته اين فعال بازار بهاي ملك در محدوده دولت از ۸ تا ۱۰ ميليون تومان متغيربوده چنانكه قيمت يك واحد ۲۵۰ متري در ديباجي فرعي ۲ ميليارد و ۳۰۰ ميليون تومان و در سه راهي دولت حدود يك ميليارد و ۹۰۰ ميليون تعيين شده است، البته بهاي هر مترمربع از يك خانه نوساز با فول امكانات در منطقه دروس تا ۱۴.۵ ميليون تومان هم ميرسد.
كاهش ساختسازها در سال جديد
ناگفته نماند كه خانههاي كلنگي در منطقه اختياريه نيز به قيمت متري ۱۵ ميليون تومان به فروش ميرسد هرچند كه تعداد فروشندگان اين واحدها بسيار محدود هستند اما به اذعان بنگاهداران اين منطقه تعداد تقاضا براي خريد و ساخت اين واحدها نيز در مقايسه با گذشته كاهش پيدا كرده چراكه درصد سود اين بازار در مقايسه با سالهاي قبل خيلي كمتر شده و همين امر عامل اصلي رنگتر شدن فعاليت بساز بفروشها به شمار ميآيد.
از سالنهای بیستون تا شيرآلات كريستال
البته اين روزها مشتريان خانههاي لوكس در برجهاي تهران به شدت افزايش يافته و هر روز هم بر تعداد كساني كه زندگي در پنتهاوسهاي لوكس مدرن را بر زندگي در خانههاي ويلايي ترجيح ميدهند افزوده ميشود. در حال حاضر برجهایی در فرمانیه، زعفرانیه، کامرانیه و سایر مناطق شمیران وجود دارد که متراژ آن از ۳۰۰ متر شروع و تا ۱۲۰۰ متر افزایش مییابد در حالی که سالنهای بیستون، استخرهای معلق داخل واحدها، آشپزخانههای تمام اتوماتیک، شیرآلات کریستال، حسگرهای امنیتی، چوبکاریهای دستساز ایتالیا، زمین تنیس، تونلهای آبی دوار، برکه و آبشار، باغ پرندگان، پارک کودک، سالنهای مخصوص برپایی همایشها و جشنها و کارواش تنها بخشی از امکانات موجود در آنهاست.
رقابت بر سر ارائه امكانات رفاهي در برجهاي شمال تهران
رمضاني يكي از فعالان بازار در خصوص بهاي خانه در برجهاي تهران ميگويد: با توجه به میزان امکانات و درجه لوکسی بهاي هر برج متفاوت با برج ديگري است و هر برج جدیدی که ساخته میشود تعریف تازهای از رفاه را ارائه میدهد.
وي بر اين باور است واحدهای مسکونی در برخي از برجهاي تهران حتی از بهترین هتلهای پنج ستاره کشور نیز زیباتر و مجهزتر است به طوری که نور، صدا و موسیقی در همه واحدهای این برج با سیستم هوشمند کنترل میشود.
به گفته وي، در صورتي كه علاقهمند به خريد ملك در طبقات بالايي برجهاي آسمان خراش در منطقه ولنجك تهران باشد دستكم بايد براي هر مترمربع از اين واحدها كه متراژهاي داخلي آنها كمتر از ۳۰۰ مترمربع نيست، ۱۷۰ ميليون ريال پرداخت كني. پیگیریها نشان می دهد، قیمت آپارتمان در اين برجها با احتساب افزایش دو درصدی در طبقه در پانزدهم به ۲۲ ميليون تومان هم افزایش می یابد. ناگقته نماند در اين بازاري كه بسياري قادر نيستند براي خريد خانه ۱۵۰ ميليون تومان هزينه پرداخت كنند مشترياني كه براي خريد يك پنتهاوس فوق لوكس در منطقه ولنجك تهران با ديوارهاي طلا كوب بيش از ۲۰ ميليارد تومان هزينه ميكنند.
خانههايي كه با كمتر از يك ميليارد تومان هم ميتوان خريد!
اما يكي از ديگر از فعالان بازار از افزايش ۵ تا ۱۵ درصدي قيمت ملك در متراژهاي كوچك تر خبر داد و تصريح كرد: هرچند كه دارندگان خانههاي نوساز تمايل چنداني به فروش ملك خود با قيمتهاي قبلي ندارند و معتقدند كه قيمت مصالح ساختماني در سال گذشته بعضا تا ۳۰ درصد افزايش يافته است بر همين اساس عرضه بر اساس قيمتهاي گذشته دور از منطق است.
البته در صورتي موجودي اوليتان حدود ۶۰۰ ميليون تومان باشد قادر به خريد خانهاي با متراژ ۷۴ متر در ميدان هروي پاسداران و يك واحد ۸۰ متري در قلهك( يخچال) خواهيد بود البته نبايد فراموش كرد قيمت ملك متناسب با محدوده ساخت،نوع طراحي و امكانات آن متفاوت بوده و در برخي موارد بهاي يك مترمربع از آن حتي به كمتر از ۷ ميليون تومان و در برخي موارد به حدود ۹ ميليون تومان افزايش مييابد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر